Četiri kandidata za novog policijskog komesara MUP-a KS

Radiosarajevo.ba
Četiri kandidata za novog policijskog komesara MUP-a KS
FOTO: Radiosarajevo.ba / MUP KS-a

Nezavisni odbor Skupštine Kantona Sarajevo je na sjednici održanoj jučer pregledao dokumentaciju kandidata koji su podnijeli prijave na javni konkurs za poziciju policijskog komesara Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Na konkurs za policijskog komesara prijavili su se: Mirsad Đelilović, Muhamed Hasanović, Džafer Hrvat, Milorad Bašić i Nusret Selimović, od kojih su četiri dostavila dokumentaciju traženu u javnom konkursu, dok je jedna prijava odbačena kao nepotpuna. 

Mirsad Đelilović je načelnik PU Centar, Milorad Bašić glavni inspektor i načelnik Sektora kriminalističke policije u Upravi policije MUP-a KS, dok je Nusret Selimović načelnik PU Hadžići.

Intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove javnog konkursa zakazan je za utorak 30. jula ove godine, navodi se u saopćenju Vlade KS-a.

Vlada KS: Policijski komesar je zloupotrijebio položaj, ocjena je "ne zadovoljava"

Podsjećamo, pozicija policijskog komesara je ostala upražnjena nakon smjene Mevludina Halilovića krajem marta ove godine, kada je njegov rad za 2018. godinu dobio ocjenu "ne zadovoljava". Do imenovanja novog policijskog komesara funkciju obavlja v. d. komesara Milorad Bašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije