Dr. Mrkonja o zdravstvenom stanju povrijeđenih mališana u Novom Travniku

Radiosarajevo.ba
Dr. Mrkonja o zdravstvenom stanju povrijeđenih mališana u Novom Travniku
Foto: TNT Portal / S mjesta tragedije u Novom Travniku

U teškoj saobraćajnoj nesreći koje se u petak u 20.35 sati dogodila u Novom Travniku smrtno su stradale dvije osobe, u ulici Mehmeda Spahe.

U nesreći je automobil Opel Astra udario pet osoba, ženu i četvero djece, dvije osobe su smrtno stradale. Automobilom je upravljao 34-godišnji Nermin Rustempašić iz Bugojna, nastanjen u Novom Travniku, koji je vozilom upravljao u alkoholisanom stanju.

Detalji nesreće u kojoj je su poginule dvije osobe koja je potresla BiH i region

Novi Travnik: Smrtno stradale majka i kćerka, troje djece teško povrijeđeno 

SBK / Novi Travnik: Na stotine građana oplakuju mladost koju je u crno zavio pijani vozač

"Iz Novog Travnika su nam javili oko 21 sat da imaju četiri lica teže povrijeđena. Na žalost, jedno povrijeđeno lice je podleglo u bolnici, a troje smo medicinski tretirali. Nakon pregleda, donijeli smo odluku da dvoje mališana budu prebačeni u Sarajevo, dok je kod nas ostao dječak. On nije životno ugrožen", kazao je doktor Mrkonja, dežurni ljekar u bolnici u Novom Travniku. 

Dr. Mrkonja je rekao i o kakvim se povredama mališana radi.

"Kod dva pacijenta koja smo poslali u Sarajevo radi se o kraniocerebralnim povredama, dok je treći pacijent, koji je zadržan kod nas, van životne opasnosti i kod njega se radi o povredama gornjih i donjih ekstremiteta", dodao je dr. Mrkonja

Podsjetimo, Kraniocerebralne povrede su ozljede lobanje (kranijum) i mozga (cerebrum).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije