Detalji nesreće u kojoj je su poginule dvije osobe koja je potresla BiH i region

Radiosarajevo.ba
Detalji nesreće u kojoj je su poginule dvije osobe koja je potresla BiH i region
Foto: TNT Portal / S mjesta tragedije u Novom Travniku

Novi Travnik zavijen je sinoć oko 21.30 sati u crno. U teškoj saobraćajnoj nesreći Nermin Rustempašić, u alkoholiziranom stanju, automobilom Opel Astra usmrtio je dvije osobe, te tri teško povrijedio.

Azra Hajrić i njeno dijete poginuli su na mjestu nesreće, dok je još troje djece povrijeđeno u strogom centru Novog Travnika kada je 34-godišnji Rustempašić naletio svojim automobilom na njih.

Novi Travnik: Smrtno stradale majka i kćerka, troje djece teško povrijeđeno

Automobil u Novom Travniku udario pet osoba, dvije smrtno stradale

U nesreći su život izgubile 30-godišnja Azra i njena devetogodišnja kćerka, dok je četverogodišnji sin iz iste porodice teško povrijeđen i on je sinoć oko ponoći prevezen u UKC Sarajevo. 

Među povrijeđenima su i dva sina glavnog imana Harisa ef. Amidžića, koji imaju osam i 12 godina. Jedan je smješten u bolnicu u Travniku, dok je drugi, zajedno sa povrijeđenim Azrinom sinom, prevezen u UKC Sarajevo.

Prema još nepotvrđenim informacijama do kojih je došao portal Radiosarajevo.ba, Azra Hajrić se sa četvero djece vraćala s treninga džudoa.

Stanovnici Novog Travnika s kojima smo razgovarali kažu da je divljanje vozača u ovom gradu svakodnevnica. Na žalost, jedan takav vozač poput alkoholiziranog Rustampašića ubio je dvije osobe.

Rustampašić je od ranije poznat pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srednje-bosanskog kantona. On je u trenutku nesreće imao više od tri promila alkohola u krvi, kazao nam je zamjenik glavnog kantonalnog tužioca SBK Dragan Popović koji je rukovodio uviđajem nakon tragične saobraćajne nesreće.

Očevici nesreće kažu da su scene sa mjesta događaja stravnične. Majka Azra i njena kćerka na mjestu nesreće su bile mrtve.

Stanovnici su upozoravali i ranije da se tom dionicom kroz sami centar Novog Travnika, gdje se nalazi gradska džamija ali i gradska pijaca, brzo vozi, te da strahuju za djecu svaki dan.

Kako smo jutros saznali, građani Novog Travnika i okolnih mjesta za danas su najavili mirno okupljanje u 13 sati ispred zgrade Općine Novi Travnik. Nezvanično, okupit će se i na mjestu nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije