Tetka otete bebe: Zaključala me je u kupatilo i pobjegla s novorođenčetom

Radiosarajevo.ba
Tetka otete bebe: Zaključala me je u kupatilo i pobjegla s novorođenčetom
FOTO: Radiosarajevo.ba / Nađa Mehdi
Beba u dobi 10 dana oteta je danas u sarajevskom naselju Hadžići.

Novorođenče je otela žena koja se predstavila kao patronažna sestra, dok je čuvala bebu.

Nestanak bebe u Hadžićima: Novi detalji slučaja

Ona je danas u izjavi za medije rekla kako je ostala sama sa djetetom, dok je majka bebe Lejla Ismailovski otišla prijaviti novorođenče u Općinu. 

"Sestra me je jutros zvala da dođem pričuvati dijete. Kada sam došla, sa sestrom je bila mlađa žena u bijelom mantilu, s medicinskom maskom na licu i maramom svezanom oko glave. Oko vrata je imala stetoskop i predstavila se kao patronažna sestra. Sestra je u međuvremenu otišla. Ta žena je u jednom momentu otišla da opere ruke u kupatilo i tu se malo zadržala. Kada je izašla iz kupatila, rekla je da je prosula vodu, pa sam otišla tamo da to počistim. Uzela sam zoger i ona je u tom trenutku zatvorila vrata i zaključala me", ispričala je medijima tetka nestalog dječaka Nađa Mehdi

Kako saznaje Radiosarajevo.ba , o ovom stravičnom slučaju alarmirani FUP, Granična policija i MUP RS-a, te da za nestalom bebom traga cijela BiH.

Pripadnici MUP-a KS-a su u 19.35 sati odveli Nađu Mehdi i supružnike Lejlu i Kenana Ismailovski na novo saslušanje. 

Kako saznajemo, Kenan je odveden na ispitivanje u PU Hadžići, dok su Lejla i Nađa drugim kolima MUP-a KS-a odvezene u PU Ilidža...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije