Težak udes kod Hadžića: Čeka se riječ vještaka, naređena i obdukcija

Radiosarajevo.ba
Težak udes kod Hadžića: Čeka se riječ vještaka, naređena i obdukcija
FOTO: Radiosarajevo.ba / Saobraćajna nesreća u Hadžićima

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer dogodila u mjestu Zovik kod Hadžića smrtno su stradale tri osobe. 

Nezvanično, riječ je o porodičnoj tragediji koja je potresla cijelu BiH. Naime, poginule su dvije ženske osobe i dijete u vozilu Peugeot koje je udarilo u teretno vozilo Man. 

Sarajevska policija se oglasila o tragediji u Hadžićima: U nesreći poginule tri osobe

U saobraćajnoj nesreći koja se danas desila u mjestu Zovik kod Hadžića ima smrtno stradalih osoba, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić. Informacije iz MUP-a KS Naime, kako je saopćeno iz MUP-a KS, smrtno su stradale tri osobe.

Kako je navela glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić, čekaju se nalazi vještaka saobraćajne i mašinske struke, te će se nakon toga znati više detalja o uzrocima ove saobraćajne nesreće.

Bavčić je navela kako je naređena i obdukcija tijela stradalih kako bi se znao tačan uzrok smrti.

Prve informacije o teškoj saobraćajnoj nesreći kod Sarajeva

Informacije iz MUP-a KS

Podsjećamo, jučer u 13:25 sati obavješten je Operativni centar Uprave policije MUP-a KS a se u blizini Hadžića dogodila saobraćajna nesreća, te da ima stradalih osoba. 

"Mjesto nezgode je na kolovozu puta M17 naspram naselja Gradac, od Hadžića prema Zoviku, područje općine Hadžići. U ovoj saobraćajnoj nezgodi učestvovali su jedno putničko i jedno teretno motorno vozilo. Na lice mjesta odmah su izašli policijski službenici Uprave policije i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Posljedice ove saobraćajne nezgode su smrtno stradale tri osobe", navodi se u zvaničnom izvještaju MUP-a KS.

Na mjestu događaja nalazio se i dežurni tužilac koji je rukovodio uviđajem koji je završio u 17 sati, nakon čega su uklonjena vozila sa ceste. Saobraćaj je normaliziran u 17:45 sati. 

Teška saobraćajna nesreća kod Sarajeva, strahuje se da ima poginulih

U 13.30 sati u Hadžićima kod Sarajeva dogodila se teška saobraćajna nesreća, a strahuje se da ima poginulih, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba . Kako nam je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova kantona Sarajevo, "U sudaru putničkog i teretnog vozila, povrijeđeno je nekoliko osoba", kazao je za portal Radiosarajevo.ba portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije