Predložene mu mjere zabrane: Vlasnik restorana Una ispitan u Tužilaštvu KS

Radiosarajevo.ba
Predložene mu mjere zabrane: Vlasnik restorana Una ispitan u Tužilaštvu KS
Bakir Hadžić, vlasnik sarajevskog restorana Una, ispitan je u Tužilaštvu KS, a kao osumnjičeni za utaju poreza u predmetu "Kasa".

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS. 

Hadžiću su predložene mjere zabrane, a koje podrazumijevaju zabranu upravljanja poslovanjem, sastajanja s osumnjičenim i svjedocima i zabranu prilaska objektu.

Podsjećamo, ranije su iste mjere zabrane određene Nedžadu Rašidagiću, vlasniku Metropolisa,  Edinu Vreti,  vlasniku restorana Kibe Mahala, Željku Ljubasu, vlasniku Luke, Nejri Ibrović, vlasnici Montane, te Šaćiru Čediću vlasniku Vatre.

U pritvor se nalaze uhapšeni Ines Juretić i Oleg Kraublatt. 

Podsjećamo, nakon višemjesečne istrage Tužilaštva KS i Državne agencije za istrage i zaštitu, pripadnici SIPA-e jučer u jutarnjim satima su uhapsili 12 osoba zbog krivičnih djela porezna utaja, zloupotreba položaja ili ovlasti i računarsko krivotvorenje.

Također, pripadnici SIPA-e su izvršili novi pretres na području Sarajeva tokom sprovođenja akcije "Kasa" i uhapsili još jednu osobu, što je ukupno trinaesta uhapšena osoba tokom današnjeg sprovođenja akcije po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo.

SIPA u Sarajevu uhapsila 12 osoba zbog utaje poreza

Izvršeni su pretresi sarajevskih objekata "Vatra", ''Metropolis'', restoran "Una", "Kibe", "Luka". U akciji koju je izvela SIPA, između ostalih, uhapšeni su Nedim Čedić, vlasnik lokala "Vatra", Nedžad Rašidagić, vlasnik restorana "Metropolis" te vlasnik konobe "Luka", Željko Ljubas, kao i dvije odgovorne osobe iz bara Portofino (nekadašnji Aquarius) na Grbavici, te jednu osobu iz firme Inspirit, koja se bavi servisiranjem kasa. Jedna od njih je navodno vlasnik Džemail Selmanović. Saznajemo da su iz Portofina pripadnici SIPA-e, između ostalog, odnijeli i četiri koverte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije