Potpredsjednica SBB-a održala konferenciju nakon što joj je zapaljen automobil

Radiosarajevo.ba
Potpredsjednica SBB-a održala konferenciju nakon što joj je zapaljen automobil
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Konferencija za novinare Adise Omerbegović-Arapović nakon što joj je zapaljen automobil na Dobrinji

U sarajevskom naselju Doribnja jutros u 04.30 sati, prema nalazima vještačenja Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Ssarajevo, na javnom parkingu zapaljen je automobil Adise Omerbegović-Arapović.

Sarajevo: Zapaljeno vozilo potpredsjednice SBB-a

Tim povodom potpredsjednica SBB-a je održala konferenciju za medije na mjestu gdje se desio ovaj nemili događaj.

„Jutros oko 7 sati od strane policije Novog Grada su nas probudili i kazali da izađemo na parking, jer je moj automobil spaljen. Kao majka sam jutros ispratila svoju djecu pored ovakvog automobila. Ovaj čin terorizma prvo gledam kao atak na jednu majku, ženu, intelektualku, politilčiarku pa onda na sve građane, pa onda na sve kandidate jer sam na SBB-ovoj listi. Ovo je atak na sve one koji ne misle kao oni koji su sve ovo napravili“, kazala je na početku obraćanje novinarima Omerbegović-Arapović.

Ona kaže da pojedinci iz centra moći sve ovo prave.

„Da li su to otkazi koji su uručili profesoru Ismetu Gavrankapetanoviću, da li su to procesi koji su pokrenuli protiv svojih neistomišljenika, poput profesora Vlaisavljevića, oni odredi smrti koji su napali Nedžada Latića“, pita se potpredsjednica SBB-a, koja kaže da je na svojim plećima osjetila režimsku mafiju.

Ona kaže da je ovo prvi pokušaj do atentata.

„Upravo zbog toga, u meni su probudili samo inat i ponos. Ovo je napad na sve principe za koje se SBB nalaže. Neće me zaplašiti, niti pokolebati! Branit ću svoje principe, svoju porodicu, svoju djecu, svoju zemlju od retrogradnih ološa koji nam ne daju da napredujemo. Narod je prepoznao da mi nismo kao oni, da ja lično, moje kolege iz SBB-a i naš predsjednik donosimo nadu i drugačiju politiku“, kazala je, između ostalog, Omerbegović-Arapović, kojoj su prilikom današnjeg obraćanja javnosti, osim supruga Adisa, dali članovi SBB-a Sanela Prašović Gadžo, Mirvad Kurić, Samir Čajić... 

 

 

Osuda Lijanovića na paljenje automobila Adise Arapović

‘’Ovom prilikom izražavam zabrinutost i osuđujem bilo koji oblik nasilja, vandalizma i ugrožavanja sigurnosti bilo koga i bilo kada, a posebno političkih kandidata u vrijeme izborne kampanje.

I sam sam bio žrtva političke konkurencije i politički montiranih procesa u prethodnim izbornim ciklusima, tako da i ovaj čin se očito može dovesti u vezu sa ugrožavanjem demokratskog prava da svaki stanovnik u BiH ima pravo da bira i da bude biran.

Pozivam istražne organe da hitro reaguju i razjasne slučaj paljenja automobila Adise Omerbegović Arapović. Ovakva situacija se danas ili sutra može desiti svakome od nas u predizbornoj kampanji koji se borimo za promjene i boljitak stanovnika u Bosni i Hercegovini.

Ovaj čin očito za cilj ima zastrašivanje, zato ovim putem podržavam gospođu Omerbegović-Arapović da ne posustaje u svom cilju’’, poručio je kandidat za člana Predsjedništva BiH Jerko Ivanković Lijanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije