Sarajevo: Zapaljeno vozilo potpredsjednice SBB-a

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Zapaljeno vozilo potpredsjednice SBB-a
Foto: Avaz / Jutros oko 4.20 zapaljeno auto
Jutros je na Dobrinji, sarajevskom naselju u općini Novi Grad, zapaljen automobil Volvo XC 60 potpredsjednice Saveza za bolju budućnost (SBB) i kandidatkinje ove stranke za Parlament BiH Adise Arapović.

Prema informacijama iz SBB-a, auto je zapaljen oko 4.20 sati, a vatrogascima je bilo potrebno skoro sat da zaustave požar, u kojem je automobil praktično potpuno uništen.

"S obzirom na to da ovaj automobil koriste bračni par Arapović, a Adis Arapović je istovremeno i šef Izbornog štaba SBB-a, u ovoj stranci smatraju da se radi o aktu teškog političkog zastrašivanja", navodi se u saopćenju SBB-a i dodaje:

"Nakon stavljanja eksploziva pod automobil predsjednika A-SDA, premlaćivanja novinara Latića i više drugih teških incidenata, SBB poziva međunarodne institucije da se uključe i pomognu da se izbori održe bez atmosfere straha, teških fizičkih ataka, terorističkih poruka koje dolaze od jednog centra koji nije teško otkriti ako pravna država profesionalno radi svoj posao".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije