Porezna uprava zatvara objekte sarajevskih ugostitelja osumnjičenih za utaju poreza

Radiosarajevo.ba
Porezna uprava zatvara objekte sarajevskih ugostitelja osumnjičenih za utaju poreza
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Porezna uprava zatvara objekte sarajevskih ugostitelja
Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine privremeno je počela zatvarati ugostiteljske objekte u Sarajevu, čiji su vlasnici osumnjičeni za utaju poreza u sklopu akcije "Kasa".

Akcija "Kasa": Pojedini vlasnici priznali krivicu, znamo i ko je odgovoran za softver

Podsjećamo, u Općinskom sudu Sarajevo danas je održano ročište uhapšenim u akciji "Kasa".

Petorica vlasnika sarajevskih restorana uhapšenih u akciji "Kasa" pušteni na slobodu

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo zatražilo je određivanje pritvora za Olega Krautblatta i Ines Juretić, bivšeg direktora i sadašnju direktoricu firme Inspirit d.o.o, koji se terete da su zloupotrijebili položaj i da su pomagali 12-orici uhapšenih u akciji Kasa u utaji poreza.

SIPA u Sarajevu uhapsila 12 osoba zbog utaje poreza

Na današnjem ročištu za određivanje mjera zabrane moglo se čuti da su Nedžad Rašidagić, vlasnik Metropolisa, Edin Vreto vlasnik Kibe Mahala, Željko Ljubas vlasnik Konobe Luka, Nejra Ibrović vlasnica picerije Montana, Šaćir Čedić vlasnik Vatre priznali izvršenje krivičnih djela i pristali da sarađuju sa Tužilaštvom, te su za njih zatražene mjere zabrane sastajenja sa svjedocima i drugim osumnjičenim i zabrana daljih poslovnih aktivnosti dok traje istraga.

Podsjećamo, nakon višemjesečne istrage Tužilaštva KS i Državne agencije za istrage i zaštitu, pripadnici SIPA-e jučer u jutarnjim satima su uhapsili 12 osoba zbog krivičnih djela porezna utaja, zloupotreba položaja ili ovlasti i računarsko krivotvorenje.

Također, pripadnici SIPA-e su izvršili novi pretres na području Sarajeva tokom sprovođenja akcije "Kasa" i uhapsili još jednu osobu, što je ukupno trinaesta uhapšena osoba tokom današnjeg sprovođenja akcije po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije