Oglasio se i inspektor kojeg je Sarajlija optužio za napad u Neumu

Radiosarajevo.ba
Oglasio se i inspektor kojeg je Sarajlija optužio za napad u Neumu
Foto: Radiosarajevo.ba / Neum

Sarajlija Amer Kajmović optužio je inspektora PS Čapljina Semir Balavac da ga je, bez povoda, napao nakon saobraćajne nesreće u Neumu, 20. jula ove godine.

Kako je poslije potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba, inspektor je prijavljen unutrašnjoj kontroli i ako se utvrdi da je kriv on će odgovarati u skladu sa zakonom. Iz MUP-a su dodali da je, nakon prometne nezgode, došlo do "verbalnog sukoba", dok tvrdnje Amera Kajmovića možete pročitati na ovom LINKU.

Nakon prve informacije, medijima se obratio i inspektor Balavac koji je ispričao i svoju stranu priče.

Kako je on naveo, 20. jula 2019. oko 11.40 sati kretao se jadranskom magistralom iz smjera Dubrovnika i uredno je dao lijevi pokazivač smjera da se uključim prema centru Neuma:

"Sa mnom u vozilu su bile moja kćerka i njena prijateljica i, kada sam bio na samom ulazu u ulicu koja vodi prema Centru, čuo se udar vozila koje se uključivalo iz Neuma na put sa prvenstvom prolaza. Tačnije, udario je svojim vozilom u zadnji lijevi kotač moga vozila, na što sam odmah zaustavio vozilo, izbacio ga iz brzine, povukao ručnu i ne gaseći ga izašao da vidim šta se desilo, a već tada se ispred svog vozila pojavio vozač koji je počinio prekršaj i počeo da mi se približava i napada me govoreći da nisam dao žmigavac, koji je i tada bio uključen."

Inspektor tvrdi da on nije vrijeđao niti prijetio:

"On je govorio da policija reguliše saobraćaj i još štošta. Odmah se pojavila i njegova supruga prijeteći mi kako će me tužiti i da ona ima ljude u policiji u Mostaru za to. Videći da smo svi živi i zdravi, u 11.45 sati prozvao sam osiguravajuću kuću kod koje je osigurano moje vozilo. Iza toga je policija iz PS-a Neum profesionalno obavila uviđaj, gdje je supruga počinioca prekršaja pokušala da da izjavu o događaju umjesto njega, što nisam dozvolio, rekavši uviđajnom policajcu da ona nije vozila, već njen muž. Ona mi je ponovno prijetila tužbom.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije