Zbog napada inspektora na Sarajliju u Neumu bit će provedena unutrašnja kontrola

Radiosarajevo.ba
Zbog napada inspektora na Sarajliju u Neumu bit će provedena unutrašnja kontrola
Foto: Radiosarajevo.ba / Neum

Inspektor PS Čapljina, Semir Balavac pod istragom je Unutrašnje kontrole MUP-a HNK-a nakon što je prijetio Sarajliji Ameru Kajmoviću koji je s porodicom bio na odmoru u Neumu.

Balavac je nakon saobraćajne nesreće nasrnuo na Amera Kajmovića, a Sarajlija je odlučio slučaj prijaviti unutrašnjoj kontroli.

"Prometna nezgoda se dogodila, nakon čega je došlo do verbalnog sukoba. Inspektor je prijavljen unutrašnjoj kontroli i ako se utvrdi da je kriv on će odgovarati u skladu sa zakonom", rekli su za Radiosarajevo.ba iz MUP-a HNK.

"Bio sam u Neumu tri dana sa porodicom, suprugom i dvoje maloljetne djece. Pošao sam kući 20. jula oko podneva. Oko 12.30 desila se saobraćajna nezgoda. Prilikom izlaska iz Neuma na magistralu slučajno sam svojim očešao drugo vozilo - Citroen C4. Kako - ne znam. Vozač tog vozila, inače krupan čovjek, visine oko dva metra, ćelav, izletio je iz auta kao pomamljen i počeo da viče, da me vrijeđa, psujući mi majku, prijeteći da će me sravniti sa zemljom. Djeca koja su to sve gledala i slušala doživjela su traumu, posebno, kad je krenuo ka našem autu. Srećom, u blizini je bila policijska patrola PS Neum. Policajci koji su stajali preko puta odmah su pritrčali i udaljili ga od mene. Sreća je da su bili tu. Boga pitaj šta bi bilo sa mnom da nisu bili tu. Jedno dijete počelo je da plače i nikako ga nismo mogli smiriti", rekao je Kajmović za Oslobođenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije