Nesreća kod Čelinca: Auto sletio u rijeku, mladić preminuo na rukama prijatelja

Radiosarajevo.ba
Nesreća kod Čelinca: Auto sletio u rijeku, mladić preminuo na rukama prijatelja
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija / Stravične slike na mjestu teške nesreće u Čelincu

Nakon što su automobilom sa mosta sletjeli u rijeku Ukrinu rođaci Dragan i Nemanja Janković, sestra jednog mladića i prijatelj su ih pokušali spasti, ali nažalost bez uspjeha.

Rođaci poginuli pred očima sestara: Stravične slike na mjestu nesreće u Čelincu

Naime, ovi mladići su noćas poginuli kada su izgubili kontrolu nad vozilom i probili ogradu na mostu i sletjeli u rijeku Ukrinu u mjestu Stara Dubrava kod Čelinca.

U trenutku nesreće iza nesretnih mladića drugim vozilom su se kretale sestre mladića i momak jedne od djevojaka, piše Srpskainfo.

Kada su vidjeli da je vozilo sletjelo iz vozila je odmah istrčala jedna od sestara i skočila u rijeku i pokušala da ih spasi.

Jedan je stradao na 22. rođendan: Poznat identitet mladića koji su jutros poginuli

"Za njom je odmah skočio i jedan od mladićevih prijatelja. Uspjeli su Dragana izvući iz vozila i još je davao znakove života, ali poslije samo nekoliko trenutaka preminuo je na rukama svog druga", rekao je jedan od mještana Stare Dubrave.

On je dodao da je taj drug pokušao ga reanimirati, ali nije uspio.

"Drugi mladić je ostao zaglavljen u vozilu i nisu mogli doći do njega, ali nije ni davao znakove života. Sve se to dešavala pred očima njihovih sestara", dodao je ovaj mještanin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije