Najnoviji detalji slučaja Gačić: Uviđaj završen, evo šta je pronađeno kod tijela

N. K.
Najnoviji detalji slučaja Gačić: Uviđaj završen, evo šta je pronađeno kod tijela
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Mjesto Košćan kod Hadžića
U blizini mjesta Košćan kod Hadžića u utorak je u razmjeni vatre sa sarajevskim policajcima likvidiran - Edin Gačić, višestruki ubica. Tako je završen osmodnevni "lov" za četverostrukim ubicom.

Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS-a u razgovoru za Radiosarajevo.ba je potvrdila kako je uviđaj završen sinoć kasno.

"Uviđajem su rukovodili dva tužioca Tužilaštva KS, a danas će u toku dana biti izdata naredba za obdukcijom tijela Edina Gačića", kazala je za Radiosarajevo.ba Bavčić.

Mjesto Košćan kod Hadžića - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Mjesto Košćan kod Hadžića

Hronologija slučaja Edin Gačić: Kako je počeo i završio lov na serijskog ubicu

Prema nezvaničnim informacijama, na sarajevske specijalce Gačić je pucao iz puške - šmajsera, kao i iz pištolja kojeg je uzeo od ubijenog policajca Mahira Begića, a kod njega su istražitelji također pronašli i veliku količinu municije.

Mjesto Košćan kod Hadžića - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Mjesto Košćan kod Hadžića

Podsjećamo, Edin Gačić je u subotu u mjestu Suhodol kod Tarčina (mjesto pored Sarajeva), u blizini Objekta za edukaciju kadrova Federalne uprave policije (FUP) ubio policajca ove agencije, samo desetak kilometara udaljenog od mjesta gdje je u ponedjeljak protekle sedmice Gačić navodno ubio vlasnika trgovine u Konjicu, svoju treću žrtvu.

U Podorašcu je ubijen Saud Sultanić, a u Suhodolu Mahir Begić.

Nakon, jedne od najvećih potraga ikad, Edin Gačić je u blizini mjesta Košćan kod Hadžića u utorak u razmjeni vatre sa sarajevskim policajcima likvidiran.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije