Na mjestu gdje je pronađen El-Emin Hadžić, završen uviđaj

J. Ć.
Na mjestu gdje je pronađen El-Emin Hadžić, završen uviđaj
Foto: KAportal / El-Emin Hadžić
Na mjestu gdje je pronađen mladić El-Emin Hadžić iz Kaknja, uviđaj je završen, a obdukcija će pokazati uzrok smrti ovog 22-godišnjaka koji je nestao prije dva mjeseca na lokalitetu Ponijera.

Ove informacije za Radiosarajevo.ba potvrdila je Aldina Ahmić, glasnogovornica Ministarstva Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK).

Ahmić je istaknula da još uvijek nije zvanično potvrđen identitet mladića.

"Poduzimaju se još uvijek aktivnosti na utvrđivanju identiteta. Dakle, još uvijek nije zvanično potvrđen identitet, a po nalogu tužioca danas će biti u komemorativnom centru u Tuzli, gdje je tijelo prevezeno biti izvršena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti osobe", kazala je Ahmić za Radiosarajevo.ba. 

Podsjećamo, El-Emin Hadžić za kojim se tragalo od 4. januara pronađen je u nedjelju u prijepodnevnim satima mrtav na Ponijerima u općini Kakanj

Kako smo ranije pisali, mladić se iz svoje vikendice na Ponijerima udaljio 3. januara u jutarnjim satima od kada mu se gubi svaki trag.

Solak za Radiosarajevo.ba o potrazi za nestalim mladićem

Naknadno pored pripadnika FUCZ u potragu se uključila i Gorska služba spašavanja Sarajevo (GSS).

Potragu je otežavalo vrijeme koje nije išlo na ruku spasiocima. Nanosi snijega više od jednog metra te jak vjetar otežavali su svaki dan potrage, zbog čega je ona u jednom trenutku, uz saglasnost porodice nestalog, prekinuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije