Solak za Radiosarajevo.ba o potrazi za nestalim mladićem

E. H.
Solak za Radiosarajevo.ba o potrazi za nestalim mladićem
Foto: FUCZ / Nastavljena potraga za mladićem El-Eminom Hadžićem

Na području Ponijera kod Kaknja i danas je nastavljena potraga za mladićem El-Eminom Hadžićem (1996.) iz Kaknja koji je nestao u četvrtak, 3. januara 2019. godine.

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) na Ponijere je uputila timove sa opremom za spašavanje u zimskim uslovima i pse za pretragu terena sa vodičima.

Na terenu je oko 100 ljudi a, osim pripadnika FUCZ, u potrazi učestvuju i GSS u BiH i FBiH, stanice Srebrenik, Novi Grad Sarajevo, Visoko, Zavidovići i Ilidža, jedinica za podršku MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, pripadnici PS Kakanj, CZ Općine Kakanj, članovi Lovačkog društva “Srndać” iz Kaknja te određeni broj volontera.

JP „Vodokom“ iz Kaknja očistilo je put do Ponijera mašinama (bageri i grtalice za snijeg) i čiste planirane trase puta na kojima će, uz asistenciju policije, pripadnici FUCZ izvršiti pregled planiranog područja.

Općina Kakanj je osigurala 100 obroka i toplih napitaka za učesnike potrage, a vjetar i snijeg, koji je od sinoć napadao oko 50 cm, uveliko otežavaju potragu.

Direktor Federalne uprave Civilne zaštite FBiH Fahrudin Solak za Radiosarajevo.ba kazao je da su spasioci nastavili potragu uprkos teškim uslovima na terenu.

Fahrudin Solak - undefined

FOTO: Fena: Fahrudin Solak

"Imamo ovdje metar i po snijega, to nam dosta otežava jer ne vidimo apsolutna nikakve tragove", istakao je Solak.  

Dodao je da je još uvijek rano prognozirati rezultat potrage.

"Ništa ne možemo reći još uvijek, hodamo po snijegu ne bi li nešto našli, ali dat ćemo sve od sebe", naglasio je Solak. 

Prema njegovim riječima, ne zna se da li mladić vikendicu napustio samo u čarapama.

"Jedni kažu da jeste, drugi da nije. Navodno je bila i neka proslava na toj vikendici, pa je bilo i alkohola. Nadamo se ipak da je ovo sve mladalačka ludorija i da je on nakon proslave otišao negdje da odspava", istakao je Solak.

Nestanak dvadesetdvogodišnjeg mladića El-Emina Hadžića prijavljen je Policijskoj stanici u Kaknju 4. januara ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije