MUP KS se oglasio nakon dramatičnih dešavanja u kampu u Blažuju

9
Radiosarajevo.ba
MUP KS se oglasio nakon dramatičnih dešavanja u kampu u Blažuju
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Prevrnuta i oštećena policijska vozila

Zabranjeno preuzimanje tekstova i fotografija bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

Ministarstvo Unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na svojoj službenoj stranici objavilo je izvještaj nakon sukoba koji se sinoć dogodio u Prihvatnom centru za migrante u Blažuju, te potvrdio informacije koje je ranije objavio Radiosarajavo.ba, da su povrijeđena dva policijska službenika i jedan službenik imigracionog centra.

Podsjećamo, do nereda je došlo nakon što su radnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM) pokušali premjestiti u drugi kamp jednog migranta koji je narušavao red u kampu.

"Dana 20.01.2021.godine u 20,00 sati, od strane službenika privremenog imigracionog centra “Blažuj”, obaviještena je dežurna služba Pete policijske uprave da je u krugu istog, ulica Kamenolom, područje općine Ilidža, došlo do okupljanja više lica koja borave u navedenom centru i međusobne tuče. Na lice mjesta je upućeno više policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane korisnika imigracionog centra.

Tom prilikom su lakše povrijeđena dva policijska službenika i jedan službenik imigracionog centra. Također, oštećeno je više motornih vozila vlasništvo Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i IOM-a, kao i prostorije prihvatnog centra, kompjuterska i uredska oprema u pomenutom centru. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Prevrnuta i oštećena policijska vozila - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Prevrnuta i oštećena policijska vozila

Nastavlja se dalji rad na utvrđivanju svih okolnosti, u cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela iz člana 362., člana 173., člana 358. stav 2., člana 359. stav 2., člana 286. i člana 293. KZ F BiH (nasilničko ponašanje, lahka tjelesna ozljeda, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, krađa i oštećenje tuđe stvari)", navodi se u saopćenju MUP-a KS, čime je potvrđeno pisanje našeg portala. 

Sve detalje o uznemirujućem događaju možete pronaći OVDJE.

Pogledajte ekskluzivni snimak iz kampa u Blažuju:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije