Epilog dramatičnog sukoba: Povrijeđena 2 policajca, iz MUP-a KS tvrde nema privedenih

8
Radiosarajevo.ba
Epilog dramatičnog sukoba: Povrijeđena 2 policajca, iz MUP-a KS tvrde nema privedenih
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Prevrnuta i oštećena policijska vozila

Zabranjeno preuzimanje tekstova i fotografija bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

U sukobima koji su se dogodili sinoć u Prihvatnom centru za migrante u Blažuju, povrijeđena su dva pripadnika policije i jedan službenik imigracionog centra, potvrđeno je za portal Radiosarajavo.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kanton Sarajevo.

Podsjećamo, do nereda je došlo nakon što su radnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM) pokušali premjestiti u drugi kamp jednog migranta koji je narušavao red u kampu.

Nakon toga došlo je do velikog sukoba, a morala je intervenirati i Specijalna policija MUP-a KS.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba iza ponoći je bila u u Prihvatnom centru za migrante u Blažuju i napravila ekskluzivne fotografije i snimke sukoba koji je počeo u 8.20 sati i trajao skoro tri sata.

Prizori koje smo vidjeli bili su dramatični - prevrnula vozila MUP-a KS, a kamenjem su uništeni automobili osoblja koji rade u ovom prihvatnom centru.

Specijalci su do ponoći uspjeli smiriti sukob, i migrante prebaciti u smještajne jedinice, a samim tim i završiti najveći incident u Kantonu Sarajevo s migrantima koji se dogodio u ovoj migrantskoj krizi u BiH.

"Stanje javnog reda i mira u Prihvatnom centru u Blažuju je vraćemo u normalu i sve je pod kontrolom", podvukao je Mirza Hadžiabdić, iz odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS.

Iz MUP-a KS su za Radiosarajevo.ba demantirali informaciju koju je objavio RTRS da je nakon sukoba privedeno sedam migranata.

Prevrnuta i oštećena policijska vozila - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Prevrnuta i oštećena policijska vozila

"Ne, niko nije preveden od migranata", dodali su za naš portal iz MUP-a KS.

Za naš portal je potvrđeno i da je povrijeđenim pripadnicima MUP-a KS u Kliničkogmcentru u Univerziteta u Sarajevu (KCUS) ukazala prva pomoć.

"Rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog događaja je u toku", dodali su za portal Radiosarajevo.ba iz MUP-a KS.

Sve detalje o uznemirujućem događaju možete pronaći OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije