MUP KS-a / Mirza Vrabac uhapšen zbog incidenta na otvaranju Sarajevo Holiday Marketa

07. 12. 2017. u 08:34:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Službenici Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo sinoć su nakon dojave građana, pronašli nepoznatu tečnost u prostoru na kojem je otvorena sajamska manifestacija Holiday Market.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, pripadnici MUP-a KS-a su sinoć oko 2:00 sata na području Općine Novi Grad uhapsili M. V. zbog postojanja osnove sigurnosti da je počinio krivično djelo iz oblasti ugrožavanja sigurnosti, potvrdili su za Radiosarajevo.ba iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Prema nezvaničnim informacijama, zbog ovog krivičnog djela uhapšen je Mirza Vrabac koji je od ranije poznat policiji.

Vrabac je nedavno dospio u javnost  zbog toga što je na sjednici Općinskog vijeća Općine Stari Grad izvadio pištolj, koji je potom repetirao i uperio u pravcu vijećnika Dade Stojnića. Te navode je Vrabac kasnije demantirao redakciji našeg portala.

Sumnjiva nepoznata materija je sinoć na otvaranju Sarajevo Holiday Marketa oko 19:15 sati izazvala jaču detonaciju. U požaru koji je kratko trajao nije prouzrokovana materijalna šteta, a povrijeđenih osoba srećom nije bilo.

O cijelom slučaju e obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M. V. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela nastavljaju raditi pripadnici MUP-a KS-a.

 

NEMA KOMENTARA