Mirza Vrabac uhapšen zbog incidenta na otvaranju Sarajevo Holiday Marketa

Radiosarajevo.ba
Mirza Vrabac uhapšen zbog incidenta na otvaranju Sarajevo Holiday Marketa
Službenici Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo sinoć su nakon dojave građana, pronašli nepoznatu tečnost u prostoru na kojem je otvorena sajamska manifestacija Holiday Market.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, pripadnici MUP-a KS-a su sinoć oko 2:00 sata na području Općine Novi Grad uhapsili M. V. zbog postojanja osnove sigurnosti da je počinio krivično djelo iz oblasti ugrožavanja sigurnosti, potvrdili su za Radiosarajevo.ba iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Prema nezvaničnim informacijama, zbog ovog krivičnog djela uhapšen je Mirza Vrabac koji je od ranije poznat policiji.

Vrabac je nedavno dospio u javnost  zbog toga što je na sjednici Općinskog vijeća Općine Stari Grad izvadio pištolj, koji je potom repetirao i uperio u pravcu vijećnika Dade Stojnića. Te navode je Vrabac kasnije demantirao redakciji našeg portala.

Sumnjiva nepoznata materija je sinoć na otvaranju Sarajevo Holiday Marketa oko 19:15 sati izazvala jaču detonaciju. U požaru koji je kratko trajao nije prouzrokovana materijalna šteta, a povrijeđenih osoba srećom nije bilo.

O cijelom slučaju e obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M. V. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela nastavljaju raditi pripadnici MUP-a KS-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije