Incident: Mirza Vrabac uperio pištolj u Dadu Stojnića

E. H.
Incident: Mirza Vrabac uperio pištolj u Dadu Stojnića
Policijski službenici u večernjim časovima okupirali su zgradu Općine Stari Grad, nakon što se u ovoj zgradi dogodio incident tokom kojeg je jedna osoba uperila pištolj u općinskog vijećnika Dadu Stojnića.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrđeno iz Operativnog centra Ministarstva za unutrašnje poslove, KS-a, u zgradi je najprije došlo do prepirke, nakon čega je jedna osoba izvadila pištolj i uperila ga u osobu s kojom se prepirala.

To nam je potvrdio i Denis Stojnić, vijećnik iz Općinskog vijeća Stari Grad, koji je istaknuo kako je u incidentu učestvovao i njegov brat Dado, također vijećnik OV Stari Grad.

"Iz načelnikovog ureda izašla je jedna osoba, a to je Mirza Vrabac i izvadio je pištolj, koji je potom repetirao i uperio u pravcu mog brata Dade Stojnića. Cijeli incident zabilježile su kamere, tu je vrlo brzo bilo i osiguranje, a nakon toga u zgradu Općine Stari Grad stiglo je oko 15 policajaca kako bi reagirali na ovaj incident.

Jedan od članova osiguranja je potvrdio da je postojao pištolj kod osobe koja je izazvala incident i sve što ja imam poručiti u ovom trenutku jeste da ja sada uzimam pravdu u svoje ruke", istaknuo je Stojnić.

Redakciju portala Radiosarajevo.ba je kontaktirao i Mirza Vrabac koji je negirao navode da je posjetio općinskog načelnika te da je kod sebe imao pištolj za koji Stojnić tvrdi.

"Nisam išao posjetiti načelnika Općine Stari Grad, već sam rješavao papirologiju koja mi je trebala. Kod sebe sam imao pištolj, ali plinski i nisam ga ni u koga uperio", kazao je Vrabac.

U ovim trenucima traju uviđajne radnje na mjestu ovog incidenta, a iz MUP-a KS-a ističu kako policijski službenici rade na rasvjetljavanju ovog događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije