Žurnal: Tegeltija nije želio primiti Aleševića dok se nije uključio Pandža

Radiosarajevo.ba
Žurnal: Tegeltija nije želio primiti Aleševića dok se nije uključio Pandža
Žurnal / Nermin Alešević i Milan Tegeltija

Dva puta je biznismen Nermin Alešević službeno od VSTV-a tražio sastanak sa predsjednikom Milanom Tegeltijom. Dva puta - odgovora nije bilo. Onda je Alešević krenuo neslužbenim putem i uz posredovanje inspektora SIPA-e Marka Pandže uspio je u banjalučkoj kafani doći do predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH. Potom je uslijedilo potkivanje, piše Žurnal u nastavku ove afere.

Nermin Alešević stigao u Tužilaštvo BiH

Evo šta je Tegeltija za Radiosarajevo.ba kazao povodom videa objavljenog na Žurnalu

"Poštovanje, šaljem pritužbu na rad Općinskog suda u Velikoj Kladuši i kršenje zakona od UDT VSTV i nadam se odgovoru, a najradije bih termin ako se može dobiti. Rado bih da ne idemo preko medija iznositi dokaze i volio bih to izbjeći. Nadam se vašem odgovoru o mirnom rješenju ovih problema. Rado ću dostaviti sve dokaze ove moje pritužbe", pisalo je u e-mailu koji je, na ruke predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije, 6. februara prošle godine uputio Nermin Alešević.

 

Mailovi koje je Alešević slao predsjedniku VSTV-a - undefined

Foto: Žurnal: Mailovi koje je Alešević slao predsjedniku VSTV-a

Odgovor, a ni termin sastanka kod predsjednika VSTV-a nije dobio. Alešević je, potom, u junu 2018. godine ponovo uputio žalbu predsjedniku VSTV-a.

Čovjek koji je snimio Tegeltiju: Na snimku se sve vidi, ovo nije montaža

"Poštovani, šaljem vam ovaj dopis s mogućnošću jednog termina kod predsjednika VSTV-a i očitovanja na moje prijave UDT kojim se odgovara na stvarno nelogičan način, a kada to kažem, to i sami niži sudovi potvrde da sam ja u pravu, ali vaš UDT nije. Sve iz dopisa koji vam šaljem se vidi, dokaze sam slao i ako treba opet ću poslati. Napominjem da su ovdje svi dokumenti Vaši s pečatom državnih ili sudskih institucija. Iza svega navedenog lično stojim u ovo je 7 godina borba za samo jedan predmet, a imam ih tri. Nadam se pozitivnom odgovoru, a i puno razumijevanja o samoj situaciji u svemu ovom. Ipak sam ja privrednik koji zapošljava 42 radnika, punim budžet, a moram biti inspektor i ispravljati krivu Drinu iza nekih sudkih nelogičnih odluka", pisao je Alešević Milanu Tegeltiji 6. juna 2018. godine.

 

Mailovi koje je Alešević slao predsjedniku VSTV-a - undefined

Foto: Žurnal: Mailovi koje je Alešević slao predsjedniku VSTV-a

Opet odgovora nije bilo. Kako Milan Tegeltija nije imao namjeru službeno saslušati oštećenog privrednika iz Velike Kladuše,  Alešević je krenuo neslužbenim putem. Stupio je u kontakt sa inspektorom SIPA-e Markom Pandžom koji ga je, na kraju, odveo do predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća. Tegeltija je u kafani saslušao Aleševića, obećao da će razgovarati sa Dalidom Burzić, a čovjek koji tvrdi da mu je namijenjena najnezahvalnija uloga, Marko Pandža, dakle, tražio je novac da potkuje Tegeltiju.

Nastavak teksta pročitajte OVDJE, a sve o aferi "Potkivanje" možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije