Vučić nakon dolaska vakcina u Sarajevo: Želim da spasimo pet, 10 ili 20 života

10
Radiosarajevo.ba
Vučić nakon dolaska vakcina u Sarajevo: Želim da spasimo pet, 10 ili 20 života
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vučić sa članovima Predsjedništva BiH

Odnosi između BiH i Srbije su dobri, ali ima još otvorenih pitanja. O njima smo danas razgovarali. Vučić je predložio da za dva, tri mjeseca se u Srbiji organizira veliki forum. I svi smo to prihvatili. Robna razmjena može biti daleko veća i u tom pogledu jedan takav forum će dobro doći.

Kazao je na početku obraća novinarima Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, nakon sastanka sa Aleksandrom Vučićem, predjednikom Srbije, koji je jutros stigao avionom iz Beograda i u BiH dostavio 5.000 vakcina za medicinske radnike.

Nakon njega prisutnima se obratio Vučić.

"Nisam došao da posebno govorim o vakcinama, samo nekoliko riječi. Vakcine možete koristiti za 5.000 ili 10.00 ljudi. Želim da spasimo pet, 10 ili 20 života. Došao sam da govorim o nečemu drugom", kazao je Vučić i nastavio:

Zamolio sam da napravimo veliki Samit BiH i Srbije, da to bude najveći samit koji smo ikada napravili i da to bude samit povjeranja, da šire otvorimo jedni drugima granice. Sve to da bismo građanima mogli povećati plate i penzije. Mi možemo da dođemo do tri milijarde obrta, ako možemo biti pametni", podvukao je Vučić.

Predsjednik Srbije imao je i komentar o vakcinama. 

"Vidim da neki imaju primjedbe na vakcine. Koju hoćete vakcinu, mi ćemo ih dostaviti. Nije pitanje samo vakcine, već povjerenja jednih u druge. Da ne govorimo iza leđa jedni o drugima sve najgore. Kada smo očekivali pomoć iz Europe, mi smo se oslonili jedni na druge. Nadam se da će to svi u BiH da razumiju. U Tuzli, Mostaru i u Bijeljini. Srbija je prošle godine imala najveći ekonomski rast. BiH to može ove godine", naglasio je Vučić.

Nakon Vučića, govorio je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH.

"Ako jedna ova od ovih vakcina spasi jedan život, onda smo uspjeli", kratko je kazao Komšić. 

Na kraju je govorio i Šefik Džaferovićčlan Predsjedništva BiH.

"Hvala Srbiji na donaciji vakcina. Kada su drugi zakazali, Srbija je bila tu, a ja se zahvaljujuem Vučiću na ovoj donaciji. Danas smo ovim povodom razgovarali i o mnogo važnijim i bitnijim pitanjima, koji su važni za ukupne odnose BiH i Srbije, ali i regiona. Otvorena su brojna pitanja, i BiH je za razgovor spremna. Zbog toga sam podržao Vučića u vezi Ekomonskog foruma koji bi se organizirao u Beogradu", naglasio je Džaferović.

Pogledajte slijetanje aviona sa srbijanskim predsjednikom iz Beograda:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije