Velić o incidentu u Skupštini: Milović i njena stranka frustirani jer su opozicija

B. Redžić
Velić o incidentu u Skupštini: Milović i njena stranka frustirani jer su opozicija
FOTO: Facebook / Edita Velić

Predsjedavajuća Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Edita Velić iz Demokratske fronte je za portal Radiosarajevo.ba komentarisala incident koji se desio u Skupštini u srijedu, 31. augusta. Zastupnica Liberalne stranke Daliborka Milović je Velić pogodila flašom.

Pogledajte snimak fizičkog sukoba u Skupštini BPK

Predsjedavajuća Skupštine je podsjetila da je Liberalna stranka sada u opoziciji, te u tome vidi razlog nezadovoljstva, te ovakog ponašanja Milović i njenih stranačkih kolega.

"Nedopustivo je da zbog takvih frustracija trpe građani Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Nedopustivo je da se sjednice Skupštine uzupiraju nedoličnim ponašanjem sada već tradicionalno u novom sazivu od strane zastupnika Liberalne stranke. Necivilizacijski je u najvećem zakonodavnom organu fizički napadati bilo koga", rekla je za portal Radiosarajevo.ba.

Objasnila je šta se desilo tokom sjednice.

Skupština BPK: Zastupnica Milović gađala predsjedavajuću Editu Velić

"Nakon nekoliko prekida sjednice kada sam smatrala da su zastupnici Liberalne stranke shvatili da se kao i ostali trebaju pridržaati Poslovnika i osnovnih postulata demokratskog prava na izjašnjavanje, počeli su sa provokacijama sa kojima su došli spremni na sjednicu, te su od početka prizivali eskalaciju situacije", istakla je Velić.

U izjavi za portal Radiosarajevo.ba je to nazvala necivlizacijskim, bahatim i neprimjerenim ponašanjem koje ne priliči svakodnevnom životu i komunikaciji, tako i na sjednicama organa vlasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije