Pogledajte snimak fizičkog sukoba u Skupštini BPK

Radiosarajevo.ba
Pogledajte snimak fizičkog sukoba u Skupštini BPK
Foto: RTV BPK / Incident u Skupštini BPK

Na danas održanoj sjednici Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona zastupnica Liberalne stranke Daliborka Milović je flašom pogodila predsjedavajuću Skupštine Editu Velić iz Demokratske fronte.

Iz Demokratske fronte tvrde da je Velić bila primorana pozvati policiju u cilju uspostavljanja reda i mira u ovom zakonodavnom tijelu.

Osudili su, kako su nazvali, necivilizacijsko, bahato i neprimjereno ponašanje Milović.

"Ovakvo ponašanje neprihvatljivo je kako u svakodnevnom životu i komunikaciji, tako i na sjednicama organa vlasti. Istovremeno dajemo punu podršku radu naše članice i predsjedavajuće Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona, Edite Velić. Kako u ovom, tako i u svim ostalim situacijama u kojima kadrovi Demokratske fronte obavljaju odgovornu dužnost riješeni smo da se pridržavamo slova zakona i Ustava i od toga nećemo ni ubuduće odustati", poručili su iz Demokratske fronte.

Dodali su da o liku i djelu zastupnice Milović bolje od ičega govore podignute optužnice za prevaru i krivotvorenje potpisa čime su se bavili nadležni sudski organi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije