Upucani migrant je u životnoj opasnosti nakon operacije

Radiosarajevo.ba
Upucani migrant je u životnoj opasnosti nakon operacije
Foto: Screenshot / KBC Rijeka

Migrant kojeg je jučer policija "lovila" po Gorskom kotaru u životnoj je opasnosti nakon što je upucan.

Nalazi se u intenzivnoj jedinici KBC Rijeka, a kako kažu u bolnici, ima prostrjelne rane u predjelu prsnog koša i trbuha, piše Index.hr.

Hrvatski ministar priznao: Policija je pucala na migrante, jedan je ranjen

Podsjetimo, pri postupanju policijskih službenika, koji rade na suzbijaju nezakonitih migracija, u subotu kasno popodne na nepristupačnom području Gorskog kotara došlo je do povrijeđivanja jednog stranog državljanina za kojeg se sumnja da nezakonito boravi na području Hrvatske.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je kasno sinoć da je migrant, koji je popodne povrijeđen tokom policijskog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija na području Gorskog kotara, zadobio težu povredu te je prevezen u riječku bolnicu gdje su ga operirali.

„Danas oko 17 sati hrvatska policija je postupala, kao i svaki dan, u zaštiti državne granice, odnosno u sprječavanju prolaska ilegalnih migranata preko teritorija Republike Hrvatske, u blizini Tuhobića, odnosno pet kilometara od prve ceste, na nepristupačnom terenu, prema skupini migranata. Policijski službenici su sprječavali prelazak skupine, koja se najvjerojatnije željela dokopati Slovenije, a u tom postupanju je jedan migrant povrijeđen“, rekao je ministar jučer.

Prema do sada prikupljenim saznanjima, vjerojatno je došlo do povrijeđivanja zbog upotrebe vatrenog oružja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije