Hrvatski ministar priznao: Policija je pucala na migrante, jedan je ranjen

Radiosarajevo.ba
Hrvatski ministar priznao: Policija je pucala na migrante, jedan je ranjen
Facebook / Davor Božinović

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je u subotu da je migrant, koji je popodne povrijeđen tokom policijskog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija na području Gorskog kotara, zadobio težu povredu te je prevezen u riječku bolnicu.

„Hrvatska policija je postupala, kao i svaki dan, u zaštiti državne granice, odnosno u sprječavanju prolaska ilegalnih migranata preko teritorija Republike Hrvatske, u blizini Tuhobića, odnosno pet kilometara od prve ceste, na nepristupačnom terenu, prema grupi migranata. Policijski službenici su sprječavali prelazak skupine, koja se najvjerojatnije željela dokopati Slovenije, a u tom postupanju je jedan migrant povrijeđen“, rekao je Božinović, navodi Jutarnji.hr.

Prema do sada prikupljenim saznanjima, vjerovatno je došlo do povrijeđivanja zbog upotrebe vatrenog oružja. Po tome će, kazao je ministar, postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo, koje će provesti uviđaj.

Ministar Božinović je u riječkoj bolnici razgovarao s doktorima, koji su migranta zbrinuli u primarnom traktu, a potom i s doktorom iz operacijskog tima. Radi se o težoj povredi, naveo je.

Ostali migranti su, koliko mu je poznato, u policijskoj stanici i ima ih 15-ak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije