... / U strahu od ubice Gačića: Pojedini roditelji jutros djecu nisu poslali u školu

11. 02. 2019. u 13:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares:41

Jedan broj roditelja sa područja opštine Hadžići danas nije poslao djecu u školu iz straha za njihovu bezbjednost, nakon što je višestruki ubica Edin Gačić u subotu navečer ubio policajca FUP-a Mahira Begića.

Direktorica Osnovne škole "Hilmi efendija Šarić" u Tarčinu Zineta Bajrić izjavila je Srni da se nastava u ovoj školi odvija redovno, ali uz pojačano prisustvo policije u okruženju.

Potraga za ubicom: Pretres vozova, punktovi su na putevima - Gačiću ni traga

"Određen broj roditelja, na svoju odgovornost, nije poslao djecu u školu", rekla je Bajrić, ističući da roditelji imaju pravo da na osnovu svojih procjena pošalju ili ne pošalju djecu.

Ona očekuje da će u drugoj smjeni broj đaka na nastavi biti veći. 

Navodeći da škola radi bez ikakvih promjena i vanrednih mjera, Bajrić je dodala da su u stalnom kontaktu sa policijom.

"Policija obavlja svoj posao, patrole su pojačane i u kontaktu smo ukoliko bude potrebe za nekim vanrednim mjerama", rekla je Bajrićeva.

Ona je precizirala da djeca iz udaljenih dijelova Tarčina na nastavu i danas dolaze koristeći redovan prevoz.

Podsjećamo, Edin Gačić je preksinoć u mjestu Suhodol kod Tarčina (mjesto pored Sarajeva), u blizini Objekta za edukaciju kadrova Federalne uprave policije (FUP) ubio policajca ove agencije, samo desetak kilometara udaljenog od mjesta gdje je u ponedjeljak protekle sedmice ubio vlasnika trgovine u Konjicu, svoju treću žrtvu.

 

NEMA KOMENTARA