Potraga za ubicom: Pretres vozova, punktovi su na putevima - Gačiću ni traga

N. K.
Potraga za ubicom: Pretres vozova, punktovi su na putevima - Gačiću ni traga
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Potraga za osumnjičenim višestrukim ubicom Edinom Gačićem koji je ubio Sauda Sultanića 4. februara na području Konjica, te u subotu navečer policajca FUP-a Mahira Begića na lokalitetu Suhodol (u blizini Sarajeva), nastavljena je i danas. 

Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona u razgovoru za Radiosarajevo.ba je kazao kako policija u HNK-u pretresa sve vozove koji saobraćaju između Sarajeva i Mostara, u oba smjera.

"Nastavljana je potraga prema operativnom planu koji je sačinjen nakon ubistva u Konjicu, a na terenu sarađujemo sa svim drugim kantonalnim MUP-ovima i policijskim agencijama", kazao je Marić. 

Dossier: Ko je Edin Gačić, ubica za kojim traga policija

Glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić kazala nam je da i policija u ovom kantonu aktivno traga za ubicom Gačićem, te da se pripadnici specijalne jedinice MUP-a ZDK nalaze i u Sarajevu te aktivno pomažu u pronalasku višestrukog ubice.

"Na nekoliko lokacija na prosturu ZDK-a vrše se kontrole automobila, a MUP ZDK-a aktivno pomaže svojim kolegama u Sarajevu kako bi se što prije uhapsio ubica", kazala nam je Ahmić.

Hasan Hodžić iz MUP-a Srednjobosanskog kantona kazao nam je da su i ovdje također pojačane policijske snage na terenu, vrše se pretresi i intenzivne kontrole brojnih lokacija.

Podsjećamo, preksinoć je u mjestu Suhodol kod Tarčina (mjesto pored Sarajeva), u blizini Objekta za edukaciju kadrova Federalne uprave policije (FUP) ubijen policajac ove agencije, samo desetak kilometara udaljenog od mjesta gdje je u ponedjeljak protekle sedmice ubio vlasnika trgovine u Konjicu, svoju treću žrtvu.

Više detalja o stravičnom zločinu možete čitati na sljedećem linku:

Opsadno stanje: Sve policijske snage tragaju za ubicom policajca u Suhodolu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije