Šta građani Novog Travnika kažu o tragediji koja je potresla BiH

Radiosarajevo.ba
Šta građani Novog Travnika kažu o tragediji koja je potresla BiH
Foto: Facebook / Alma Hajrić je išla u četvrti razred OŠ "Safvet-beg Bašagić" u Novom Travniku

Vozač Opel Astre Nermin Rustempašić iz Novog Travnika, koji je u petak uvečer u alkoholiziranog stanju u centru Novog Travnika pokosio pet osoba, pri čemu su život izgubile majka i maloljetna kćerka Azra i Alma Hajrić, te teže povrijeđeno troje djece, priveden je danas u prostorije Kantonalnog tužilaštva u Travniku.

Detalji nesreće u kojoj je su poginule dvije osobe koja je potresla BiH i region

Novi Travnik: Smrtno stradale majka i kćerka, troje djece teško povrijeđeno 

SBK / Novi Travnik: Na stotine građana oplakuju mladost koju je u crno zavio pijani vozač

Jučer je u Novom Travniku, ispred Općine, održan mirni skup građana ovog grada i okolice koji su došli da daju podršku porodicama poginule Azre Hajrić i njene kćerke Alme, te povrijeđenoj djeci glavnog imama dva sina glavnog imana Harisa ef. Amidžića, koji imaju osam i 12 godina. 

Podsjetimo, Azra Hajrić (30) i njena devetogodišnja kćerka Alma poginuli su na mjestu nesreće, dok su tri mališana povrijeđena i prebačeni su u ubolnice u Travniku i Sarajevu.

Nakon nesreće 34-godišnji Rustempašić, koji je prema riječima zamjenika glavnog kantonalnog tužioca SBK Dragana Popovića imao tri promila alkohola u krvi, jedna je izašao iz vozila kojim je upravljao. 

Poslušajte šta su kazali građani Novog Travnika i okolice na skupu podrške:  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije