Selim Bešlagić: Negiranje zločina od strane Beograda nije ništa strano

Radiosarajevo.ba
Selim Bešlagić: Negiranje zločina od strane Beograda nije ništa strano
Foto: AA / Selim Bešlagić

Bivši gradonačelnik Tuzle i istaknuti član Naše Stranke Selim Bešlagić je komentarisao promociju knjige Tuzlanska kapija - režirana tragedija Ilije Brankovića u beogradskom Domu Vojske Srbije, saopšteno je iz Naše stranke. Promociju je organizovalo Ministarstvo odbrane ove zemlje.

"Negiranje zločina od strane oficijelnog Beograda nama nije ništa strano, kukavice kakvi jesu oni koji konstantno zločine sistemski poništavaju, a fašiste i zločince dižu u zivijezde. Od njih se to i očekuje, jer za priznanje zločpine i iskreno izvinjenje treba hrabrosti, oficijelni Beograd je nema", rekao je.

Vučićevo „granatiranje" Tuzle

Bešlagić, koji je bio gradonačelnik Tuzle tokom posljednjeg rata, smatra da su odgovori na negiranje zločina na Kapiji protokolarni i da suštinski neće ništa promijeniti.

U Srbiji ponovo "ubijaju" Tuzlake, Sinan Alić: Samo se idioti spuštaju na taj nivo  

Za Bešlagića je pravi odgovor, kako je istakao, u stalnom naglašavanju i prezentaciji istine, od čega se, kako kaže, odustalo, što je gotovo jednako sramotno kao i negiranje zločina.

"Mudrosti nam očigledno fali, jer kako drugačije objasniti potpuno nemoralno i nečuveno napuštanje Kapije i nepravljenja muzeja istine na mjestu gdje je cijela Tuzla zanijemila. Zahvaljujući Udruženju 25. maj – Kapija , napravljen je barem prvi korak ka muzeju, nakon toga sve je stalo. Razrušen je i taj kutak istine. Uprava grada je totalno izgubila kompas, ne odgovaramo smišljeno, nego ad hoc i do sljedećeg negiranja zločina. Dok u Srbiji kontinuirano grade svoj narativ o režiranom zločinu na Kapiji, mi koji znamo istinu i za nju imamo dokaze tapkamo u mjestu i puštamo da nas nebranjeno udaraju gdje nas najviše boli. Vijećnici, gradonačelniče i upravo Grada, izgradite muzej, krajnje je vrijeme!", zaključio je Bešlagić, a saopšteno je iz Naše stranke.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije