Samo je Damir Arnaut bio protiv koalicije SBB-SDA

Radiosarajevo.ba
Samo je Damir Arnaut bio protiv koalicije SBB-SDA
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Damir Arnaut

Član Predsjedništva Saveza za bolju budućnost i zastupnik ove političke stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Damir Arnaut je jedini glasao protiv koaliranja sa Strankom demokratske akcije.

SBB ulazi u vlast sa SDA na državnom i federalnom nivou 

Ovu informaciju je potvrdio za N1 televiziju rekavši:

"Ja sam razloge temeljito obrazložio u više navrata protiv koalicije sa Strankom demokratske akcije i uradio sam to ponovo danas na sjednici Predsjedništva. Bilo je glasanje 20 na prema jedan, ja sam bio protiv te koalicije. Ono što mi je posebno bitno da se ničim apsolutno ne smije dovesti u pitanje opstojnost Vlade Kantona Sarajevo. To je je jedno strateško pitanje, ne samo zato što je ova Vlada objektivno uradila u ovih pet, šest mjeseci, puno više nego ijedna vlada na državnom ili entitetskom nivou od Dejtona do danas, već i zato što je to strateško pitanje koje ima implikacije za cijelu državu", kazao je Arnaut za N1.

Na pitanje da li je bilo govora o kantonalnim vladama, potpredsjednica Saveza za bolju budućnost Adisa Omerbegović - Arapović je navela da ova politička stranka ostaje pri tome da su kantonalne vlade stabilne i da nema govora o smjeni Vlade Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Savez za bolju budućnost je na današnjoj sjednici Predsjedništva donio odluku da bude dio vlasti na entitetskom i državnom nivou.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije