SBB ulazi u vlast sa SDA na državnom i federalnom nivou

Radiosarajevo.ba
SBB ulazi u vlast sa SDA na državnom i federalnom nivou
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sjednica predjedništva SBB-a

Predsjedništvo SBB-a danas je donijelo odluku da bude dio vlasti na državnom.

"Izborni rezulteti su odredili odnose stranaka u ovom periodu. Ovaj trenutak zahtjeva da stavimo interese države ispred svega. Sloga i prijateljstvo je to što biramo u ovom trenutku. Federalna vlada nije bila predmet ovih razgovora, a što se tiče Kantonalne vlasti u Sarajevu ni ona nije bila predmet razgovora, tako da ostajemo u Sarajevu na vlasti", kazala je Adisa Omerbegović - Arapović, potredsjednica SBB-a.

 Na pitanje novinara da li će Fahrudin Radončić biti ministar sigurnosti, Adisa je kazala da će se o tome ko će biti ministar sigurnosti na državnom nivou odlučiti naknadno.

"U narednim danima očekujemo da ćemo dobiti poziv i konkretizirati razgovore, veoma je bitno da svi procesi koji su pred nama budu pravedni i poručujemo da SBB će ostati hrabar i glasan i u budućnosti. Budućnost ove zemlje zavisi od toga da pronađemo snagu da se izdignimo iznad ličnih animoziteta i da nađemo državničke snage, da se oko btnih pitanja iznađe rješenje", zaključila je Omerbegović - Arapović,.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije