Reis Kavazović: Predsjednica Hrvatske pokušava dehumanizirati muslimane

Radiosarajevo.ba
Reis Kavazović: Predsjednica Hrvatske pokušava dehumanizirati muslimane
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Reisul-ulema Husein Kavazović

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović u izjavi za Radiosarajevo.ba najoštrije je osudio izjavu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović koja je tokom zvanične posjete Izraelu, uz ostalo, nazvala Bosnu i Hercegovinu "nestabilnom zemljom" koja je "pod kontrolom militantnog islama".

Piše: Faruk Vele 

Poglavar bosanskohercegovačkih muslimana kazao je da će "Islamska zajednica upozoriti svijet na njezine istupe".

Kolinda: BiH je pod kontrolom militantnog islama 

"Ta persona što se predsjednicom Hrvatske zove, već je od prije poznata po svojim stavovima i pokušajima dehumanizacije muslimana. To je jedna dvolična osoba, koja po muslimanskim zemljama priča jednu priču, a u Izraelu i drugim zemljama - drugu. Radi se o političkom oportunisti i ništa više. To je najgora vrsta političara. Svjesna je toga većina Hrvata i Bošnjaka. Međunarodna zajednica je prisutna u BiH, ali i u Hrvatskoj, u kojoj jačaju neofašističke snage. Danas se sve o svakome zna, niko više nije naivan", zaključio je reis Kavazović u izjavi za Radiosarajevo.ba. 

Podsjetimo, Hrvatska predsjednica je, uz ostalo, istaknula da je granica naša zemlje vrlo nestabilna i da su je u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama.

Ministar Čampara o izjavi predsjednice RH: Sraman pokušaj destabilizacije BiH
Komšić: Mislim da je gospođa Kolinda zapravo jedna vrlo nestabilna osoba!
Džaferović: Isti vokabular kojim su se služili ratni zločinci
Advokat Anto Nobilo odgovorio Kolindi: U BiH nema militantnog islama!
SDA: Izjave hrvatske predsjednice predstavljaju izraz njene politike
SBB: Hrvatska ovo ne smije činiti narodu nad kojim je počinjen genocid SDP BiH: Izjave predsjednice Hrvatske štetne poput nuklearnog otpada Jadranka Kosor o izjavi Grabar-Kitarović: Izvinjavam se svim narodima u BiH

"Ta zemlja je danas pod kontrolom militantnog islama, koji je dominantan u određivanju stavova", rekla je Kolinda, dodajući da su neki vrlo nasilni te provaljuju ljudima u domove. 

"Problem je u tome da se izbjeglice zanemaruje." 

Ostatak razgovora predsjednika ove dvije države pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije