SBB: Hrvatska ovo ne smije činiti narodu nad kojim je počinjen genocid

Radiosarajevo.ba
SBB: Hrvatska ovo ne smije činiti narodu nad kojim je počinjen genocid

Nakon što je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar - Kitarović izjavila kako Bosnom i Hercegovinom upravlja militantni islam, stigal je reakcija i Saveza za bolju budućnost BiH. Saopćenje SBB-a prenosimo u cjelosti:

"Neshvatljiva izjava predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, da Bosnom i Hercegovinom navodno upravlja militantni islam, potpuno je nepotrebna i netačna tvrdnja kako bi se naša zemlja pretvorila u novu političku metu. Kao dobar susjed, Hrvatska ovo ne smije činiti narodu nad kojim je počinjen genocid. Ovako teške uvrede ne može niko pravdati očiglednom predizbornom kampanjom, jer Kitarovićka već nekoliko puta pokušava da se paternalistički ponaša prema BiH.

Kolinda: BiH je pod kontrolom militantnog islama

Ministar Čampara o izjavi predsjednice RH: Sraman pokušaj destabilizacije BiH

Komšić: Mislim da je gospođa Kolinda zapravo jedna vrlo nestabilna osoba!

Džaferović: Isti vokabular kojim su se služili ratni zločinci

Advokat Anto Nobilo odgovorio Kolindi: U BiH nema militantnog islama!

SDA: Izjave hrvatske predsjednice predstavljaju izraz njene politike

Kao suveren i politilčki narod, a Bošnjaci su upravo to, nikada neće dozvoliti jer su svojom multikultularnošću, tradicijom, antifašizmom, čuvanjem vrijednosti autohtonog islama i svojim jasnim prozapadnim i evropskim putem pokazali svoju opredjeljenost kakvu BiH istinsku želi", kaže se u saopćenju SBB-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije