Radiosarajevo.ba na granici s Hrvatskom: Sve više migranata pristiže na GP Maljevac

Radiosarajevo.ba
Radiosarajevo.ba na granici s Hrvatskom: Sve više migranata pristiže na GP Maljevac
Radiosarajevo.ba / Radiosarajevo.ba na granici s Hrvatskom: Sve više migranata pristiže na GP Maljevac
Grupa od oko 200 migranata nalazi se na GP Velika Kladuša-Maljevac. Veliki broj pripadnika Policijske stanice Velika Kladuša zaustavili su ih blizu državne granice s Hrvatskom.

Kako javlja reporter portala Radiosarajevo.ba s mjesta događaja, migrantima su se priključila i djeca, a helikopter MUP-a Hrvatske također nadgleda ovaj dio BiH.

Dramatičan apel iz Bihaća državnim institucijama: Pomozite nam, dok ne bude kasno

Podsjećamo, MUP Unsko-sanskog kantona nema ovlaštenje spriječiti dolazak ilegalnih migranata na to područje, no poziva vlasti na državnoj razini na poduzmu učinkovite mjera kako bi se njihovo kretanje po zemlji kontroliralo te kako bi ih se smještalo u odgovarajuće prihvatne centre.

Novi pokušaj prelaska: Oko 80 migranata nalazi se na GP Velika Kladuša-Maljevac

Kolona migranata ide prema graničnom prijelazu Izačići

Grupa migranata iz hotela „Sedra“ krenula prema Bihaću

Ona grupa od 100 migranata koja je sinoć krenula ka Izačiću još se tamo nalazi. Granični prijelaz nije blokiran, kao ni saobraćaj. Malo je saobraćaj usporen, jer se odvija jednom trakom, ali nema velike gužve", kazala je ranije za Radiosarajevo.ba Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a ovog kantona.

Ona kaže da MUP USK pokušava preventivno djelovati. Stanovništvo Bihaća i okolice je svojim protestima izrazilo negodovanje.

"Za nas je najvažnije da nisu zabilježeni incidentama, niti imamo uhapšeni. Sve se odvija civilizirano. Od nas ide apel građanima da budu strpljivi, i poruka da trudimo naći rješenje. Grad Bihaća je žrtva, a ujedno imamo i apel državnimn insitucijama - molimo vas, uključite se u ovaj problem. povo nije problem samo građana USK, već cijele Bosne i Hercegovine. Molimo vas, dok ne bude kasno", kazala je Galić za Radiosarajevo.ba.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije