Grupa migranata iz hotela „Sedra“ krenula prema Bihaću

Fena
Grupa migranata iz hotela „Sedra“ krenula prema Bihaću
Arhiv / Policija USK

Grupa od 89 migranata, koji su smješteni u privremenom prihvatnom centru na lokaciji hotela „Sedra“ u Cazinu, krenula je prema Bihaću.

Prema riječima nekih od njih, cilj im je odlazak na Granični prijelaz Izačić.

Navodno će se prvo pokušati spojiti s grupom migranata koji borave u Borićima, odakle bi se zajedno trebali uputiti prema graničnim prijelazima.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) je potvrđeno da ova grupa migranata ima policijsku pratnju, kako bi bezbjedno stigli do željenog odredišta.

"Mi još ne možemo govoriti o njihovim konkretnim ciljevima. Naš trenutni jedini zadatak je da im osiguramo sigurno kretanje i dolazak", rekla je glasnogovornica MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK) Snežana Galić.

Također je dodala i da se grupa od 200 migranata, koja se okupila na Graničnom prijelazu „Maljevac“ kod Velike Kladuše sa zahtjevom prelaska granice u Republiku Hrvatsku, polako razilazi, odnosno vraća prema smještajnom kampu u mjestu „Trnovi“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije