Pogledajte prve snimke sa mjesta gdje je pronađena razorna aviobomba

Radiosarajevo.ba
Pogledajte prve snimke sa mjesta gdje je pronađena razorna aviobomba
PrtScr / Sa lica mjesta

U blizini zgrade RTV doma u sarajevskom naselju Alipašin Most radnici KJKP "Rad" jutros su pronašli aviobombu tešku 500 kilograma velike razorne moći (1.000 libri), potvrdio je za Radiosarajevo.ba direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak.

Kod RTV doma pronađena opasna aviobomba, u planu evakuacija stanovništva

Poznata razorna moć i porijeklo pronađene aviobombe kod RTV doma

Još najmanje sto godina će se uklanjati eksplozivna sredstva u BiH

Ekipa našeg portala je na licu koja nam javlja da je lokacija gdje je pronađena bomba zaštićena i pod trakom. U toku su aktivnosti u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Federalnoj upravi civilne zaštite, da bi se ustanovili naredni koraci.

Pogledajte snimak sa lica mjesta

Bomba britanske proizvodnje koja je najvjerovatnije bačena 1944. godine je pronađena na gradilištu na prostoru bivše Energoinvestove fabrike za proizvodnju žice gdje se gradi novi tržni centar Bingo.

Prije tačno 75 godina bombardirali su mjesto gdje su pronašli danas aviobombu

Pronašao je bagerista koji je kopao na dubini od pet metara, koji je odmah stao nakon što je osjetio nešto tvrdo i odmah obavijestio FUCZ. Podsjećamo, prije šest godina na ovom lokalitetu također je pronađena aviobomba iz Drugog svjetskog rata teška 227 kilograma, dok je u naselju Boljakov Potok u neposrednoj brzini 2014. godine pronađena bomba od pola tone, te su obje uspješno uklonjene i uništene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije