Pogledajte premještanje nekoliko stotina migranata i izbjeglica u kamp Vučjak

Radiosarajevo.ba
Pogledajte premještanje nekoliko stotina migranata i izbjeglica u kamp Vučjak
Foto: uskinfo.ba / Premještanje migranata i izbjeglica u kamp Vučjak

Nekoliko stotina migranata i izbjeglica jučer, 15. oktobra je smješteno u prihvatni kamp Vučjak u blizini Bihaća. Snimci portala uskinfo.ba dislociranja podsjećaju i potvrđuju sa kakvim izazovima se suočava Bosna i Hercegovina, a posebno Unsko-sanski kanton.

U Vučjak je smješten znatan broj migranata i izbjeglica koji su bili u samom Bihaću. Svi oni su pješačili do kampa uz pratnju policije.

Ranije isti dan, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić u Sarajevu je poručio da od ponedjeljka, 21. oktobra ova lokalna zajednica neće pružati bilo kakvu pomoć migrantima i izbjeglicama.

Tvrdi da je Bihać prepušten sam sebi po ovom pitanju. Jedino im je pomogao Crveni križ, istakao je Fazlić.

Gradonačelnik Fazlić: Pustit ćemo da u Bihaću eskalira migrantska kriza

Negirao je navod ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića o broju migranata i izbjeglica. Smatra da je mnogo veći od onog koji ističe Mektić.

Uslovi boravka u Vučjaku su nehumani od trenutka formiranja prihvatnog centra. Mjesto gdje se nalazi ovaj kamp je neprihvatljiv za Evropsku uniju zbog blizine s njenom granicom.

Ako Grad Bihać uskrati postojeću podršku ovom kampu, nesumnjivo da će uslovi biti lošiji u odnosu na postojeće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije