Perduv nakon debate u Sarajevu: Zašto nas je Priebe ohrabrio

O. K.
Perduv nakon debate u Sarajevu: Zašto nas je Priebe ohrabrio
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ozren Perduv

U Sarajevu se danas održava dugo očekivana javna debata "Pravo na pravdu" na kojoj je govorio i specijalni izaslanik EU Reinhard Priebe.

Kako je za Radiosarajevo.ba ispred Parlamenta BiH kazao predstavnik Pravde za Davida Ozren Perduv, poruke koje su iznesene na današnjem panelu su jako ohrabrujuće.

Pravo na Pravdu: Žustra debata u Sarajevu, Tegeltija otišao, evo šta kaže Feraget

"Mi smo ovdje okupili kako bi gospodin Priebe finalizirao svoj izvještaj o stanju u bh. pravosuđu koji će biti predstavljen u decembru u Briselu.

Ono što nas ohrabruje nas koji tražimo pravdu jeste izjava gospodina Priebea da je frustriran stanjem u društvu, prije svega u pravosuđu, jer ovo sve njega podsjeća na situaciju koja je bila prije 20 godina, odnosno time želi reći da se ništa nije promijenilo ovdje", kazao nam je Perduv.

Kako nam je pojasnio, nadu im daje to što je Priebe kazao da se neće konkretno baviti sa ova dva slučaja, nego će mu oni itekako koristiti da on napravi pravu sliku stanja u pravosuđu.

"Mi očekujemo ohrabrujuće poruke za ova dva slučaja iz tog izvještaja."

Javna debata "Pravo na pravdu" u Sarajevu: Pozvan i Muriz Memić

Perduv je za Radiosarajevo.ba kazao i koja su pitanja postavili na današnjem panelu.

"Pitali smo zašto se od predmeta Davida Dragičevića pravi slučaj protiv njegovih roditelja i protiv svih nas. Kako mi imamo podatak, pokrenuto je više od 200 krivičnih prijava nevezani za slučaj ubistva Davida Dragičevića", dodao je Perduv.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije