Pazarić: Lokalnom stanovništvu u borbi protiv poplava pomaže FUCZ

Radiosarajevo.ba
Pazarić: Lokalnom stanovništvu u borbi protiv poplava pomaže FUCZ
Foto: FUCZ / Pazarić: Lokalnom stanovništvu u borbi protiv poplava pomaže FUCZ
Situacija s poplavama u Bosni i Hercegovini se još uvijek ne smiruje, a male rijeke stvaraju velike probleme. Veoma teška situacija je u Pazariću, gdje lokalnom stanovništvu pomažu timovi Federalne uprave Civilne zaštite.

Još uvijek nema nekih velikih ili bolje rečeno značajnijih poplava, većinom se radi o stvarima koje su prognozirane, kazao je ranije u razgovoru za Radiosarajevo.ba direktor Federalnu uprave civiline zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak.

„Imamo pojavu bujičnih voda na mjestima gdje odvodni kanali nisu kvalitetno očišćeni, tu je došlo do začepljenja i izlijevanja. Prognoza je bila da velike rijeke ne bi trebale da se izliju iz svojih korita“, pojasnio je Solak.

Na službenoj stranici FUCZ-a na Facebooku, objavljene su fotografije iz Pazarića na kojima se mogu vidjeti timovi ove agencije kako pomažu lokalnom stanovništvu kao i stanje koje je nastalo u ovom području nakon današnjih poplava snimljeno iz zraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije