Ministar Kazazović na Facebooku rekapitulirao dosadašnji mandat

Radiosarajevo.ba
Ministar Kazazović na Facebooku rekapitulirao dosadašnji mandat
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Elvir Kazazović

Elvir Kazazović, ministar za obrazovanje, nauku i mlade u Kantonu Sarajevo, s početkom predizborne kampanje uoči Općih izbora u Bosni i Hercegovini, na svom Facebook profilu oglasio se s ciljem da predstavi svoje planove i aktivnosti.

Ispred Vlade KS: U Sarajevu protest roditelja djece s poteškoćama u razvoju

On je, između ostalog, govorio o realiziranim projektima, ulaganju u obrazovanje, kao i o tome da će na narednim izborima biti kandidat za Parlament Federacije BiH.

Njegov post na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

“Dragi prijatelji, s obzirom na to da se približavaju Opći izbori u BiH, moja obaveza i dužnost je upoznati vas s narednim planovima i aktivnostima. No prije toga ću ukratko podsjetiti na prethodni period. U protekle skoro četiri godine obavljao sam funkciju ministra obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo. Moram priznati da su to bile izuzetno izazovne i teške, ali i vrlo uspješne godine u kojima je urađeno mnogo toga.

Realizirali smo mnogo kvalitetnih projekata i uspješno pokrenuli brojne procese koji će dugoročno doprinijeti, prije svega, boljem i kvalitetnijem obrazovanju. Veliki broj građana, nastavnici, učenici i njihovi roditelji, kolege i prijatelji prepoznali su moju iskrenu želju da unaprijedim školstvo i obrazovanje prilagodim savremenim životnim tokovima. Tačno je da je urađeno mnogo posla, ali ja sam čovjek koji smatra da uvijek može bolje i više.

Isto tako, smatram da smo na dobrom putu da obrazovanje podignemo na viši nivo, a na zadovoljstvo svih koji su direktno i indirektno povezani s ovim najznačajnijim segmentom našeg društva. Ulaganje u obrazovanje je naš najveći kapital te stoga smatram da ne smijemo zaustaviti procese koji će u budućnosti donijeti dobre rezultate. Da bismo mogli nastaviti s realizacijom zacrtanih ciljeva, potrebna je vaša podrška koja ni ranije nije izostajala. Želim nastaviti i završiti započete procese, pomoći mladima da svoju budućnost grade u ovoj zemlji.

Dragi prijatelji, koristim ovu priliku da vas informiram da ću na narednim izborima 07. oktobra biti kandidat za Parlament Federacije BiH. To veoma odgovorno mjesto zahtijeva i odgovorno djelovanje. Potrebna mi je vaša pomoć, jer zajedničkim snagama možemo učiniti mnogo za dobrobit svih naših građana. Ulaganje u mlade, njihov potencijal i obrazovanje izgradit će društvo koje će svakom pojedincu omogućiti kvalitetan i ugodan život. Nastavimo zajedno ka zajedničkom cilju! Uspjeh je zagarantovan!”.

Post ministra kazazovića na Facebooku - undefined

Post ministra kazazovića na Facebooku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije