Ministar Katica o dešavanjima u Blažuju: Policija spriječila teže posljedice

5
F. V.
Ministar Katica o dešavanjima u Blažuju: Policija spriječila teže posljedice
Foto: Anadolija / Admir Katica

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica u izjavi za portal Radiosarajevo.ba komentirao je sinoćnje incidente u Prihvatnom centru za migrante u Blažuju, gdje je više osoba povrijeđeno, dok je pričinjena znatna materijalna šteta.

"Ovo je samo još jedan pokazatelj koliko je ogroman broj migranata na jednom mjestu, u jednom migrantskom centru, problematičan sa aspekta kontrolisanja ove situacije i održavanja sigurnosti.

Samo pravovremenom i efikasnom akcijom policije MUP-a KS, spriječeno je nastupanje težih posljedica do kojih je vrlo lako moglo doći", kazao je ministar Katica.

Potvrdio je da su, nažalost, dva policajca i jedan uposlenik IOM-a lakše povrijeđeni, te da je nastupila je i velika materijalna šteta u smislu oštećenja vozila, i to u najvećoj mjeri policijskih vozila.

"Ovo je, također, i pokazatelj koliko je važno ulagati u materijalno-tehničku opremljenost policije, što je svakako opredjeljenje MUP-a KS i Vlade KS u narednom periodu", izjavio je Katica za Radiosarajevo.ba.

Sve detalje o uznemirujućem događaju možete pronaći OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije