Turska: Bh. student Selmir Mašetović večeras izlazi na slobodu

N. K.
Turska: Bh. student Selmir Mašetović večeras izlazi na slobodu
Bh. konzul u Turskoj Began Muhić potvrdio je u izjavi za Radiosarajevo.ba da će Salmir Mašetović, student BiH koji je uhapšen u Turskoj, večeras oko 19 sati biti pušten na slobodu.

Na današnjem ročištu u turskom gradu Usaku, bh. student Selmir Mašetović se u pratnji svog advokata pojavio pred nadležnim istražnim sudijom, gdje je Tužilaštvo prezentiralo nekoliko materijalnih dokaza s kojima raspolaže.

Kako je za Radiosarajevo.ba rekao generalni konzul BiH u Istanbulu Began Muhić, advokat Selmira Mašetovića je uložio žalbu i protuargumente, te je Tužilaštvo nakon iznošenja navoda odbrane i brojnih diplomatskih aktivnosti Ambasade u Ankari i Generalnog konzulata u Istanbulu donijelo odluku o prestanku važenja pritvora našeg sugrađanina, tako da će Selmir Mašetović već danas, tačnije od 19 sati biti pušten iz zatvora.

Husein Mašetović, Selmirov otac, u izjavi za portal Radiosarajevo.ba kazao je kako se upravo čuo sa sinovom advokaticom.

"Večeras izlazi, ja očekujem večeras i taj prvi poziv", kazao nam je Mašetović, koji je presretan što će se njegov sin braniti sa slobode.

"Samo neka ga puste, sve ćemo ostalo lako", kazao nam je otac Selmira Mašetovića.

Podsjetimo, Selmir Mašetović (23) iz Gradačca uhapšen je 22. maja 2018. u turskoj provinciji Ušak gdje je studirao teologiju i pedagogiju na tamošnjem univerzitetu.

Mašetovića se tereti da je povezan s pokretom Fethullaha Gulena kojeg turske vlasti optužuju za organizaciju pokušaja vojnog udara u Turskoj u julu 2016.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije