Lažni milijarder iz Vijetnama koji je „preveslao“ Dodika, vozio se bh. Cessnom?

Radiosarajevo.ba
Lažni milijarder iz Vijetnama koji je „preveslao“ Dodika, vozio se bh. Cessnom?
Photojoiner / Lažni milijarder iz Vijetnama koji je „preveslao“ Dodika, vozio se cessnom iz BiH?

Priča o vijetnamskom lažnim milijarderu Mai Vu Minhu dobila je svoj nastavak.

Poznato je da su se predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović sastali s njim početkom juna, kada su lažnog milijardera primili te razgovarali o navodnim investicijama u manji bh. entitet - RS.

Kako je Vijetnamac prevario Dodika i Cvijanović: Nasjeli na lažnog milijardera

Da se ne radi o "vijetnamskom milijarderu", otkrio je bh. bloger koji se predstavlja kao Operacija Triciklo, čiju su analizu, kojom u potpunosti demaskira cijelu priču, prenijeli svi mediji u BiH, osim onih koje, naravno, direktno ili indirektno kontrolira Milorad Dodik.

Ne samo da su Dodik i Cvijanović razgovarali sa lažnim milijarderom, nego je ovaj Vijetnamac, sudeći prema snimcima, dionicu od Sarajeva do Banje Luke prešao u avionu u vlasništvu institucije koju je osnovala Vlada RS.

Riječ je o letjelici Bosne i Hercegovine, o Cessni C500, registarskih oznaka E7-SBA.

Prema podacima Registra civilnih aviona BiH, taj je avion u vlasništvu Vazduhoplovnog servisa RS.

Dakle, sudeći prema snimku i ovom blogeru, Dodik i Cvijanović ne samo da su primili lažnog milijardera u posjetu te sa njim razgovarali o navodnim investicijama, nego su ovom Vijetnamcu na raspolaganje stavili i avion za što ugodniji boravak u BiH.

Uz sve to, lažni milijarder je ovom Cessnom kasnije otišao letom za Srbiju, da bi prema podacima ovog twiteraša i blogera, ali i brojnih građana Bosne i Hercegovine koji rade na raskrinkavanju lažnog Vijetnamca, utvrdili da je Cessna danas u 12:34 sata poletjela iz Beograda u Njemačku.

„Naša Cessna C-500 je danas u 12:34 poletjela iz Beograda ka Njemačkoj. U Beogradu su od juče ljudi iz TRB na sajmu naoružanja. Da ne idu po investitora sad, @OTriciklo ?“, pisao jer u svom tweetu korisnik s profila Ženin profil.  

Naravno, nakon svega ostaje pitanje da li je Vijetnamac sam platio let ili je možda letjelica promijenila vlasnika?

Sve su ovo pitanja na koja stanovnici BiH čekaju odgovore. Za sada iz kabitneta Dodika i Cvijanović nema nikakvih reakcija na aferu o kojoj svi bruje mediji u Bosni i Hercegovini i regionu. 

 Kompletnu analizu korisnika koji se predstavlja kao Operacija Triciklo pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije