Kako je Vijetnamac prevario Dodika i Cvijanović: Nasjeli na lažnog milijardera

Radiosarajevo.ba
Kako je Vijetnamac prevario Dodika i Cvijanović: Nasjeli na lažnog milijardera
Foto: Predsjedništvo BiH / Dodik i Vijetnamac

Platforma Medium.com je jedna vrsta blogerskog servisa na kojem brojni autori dijele svoja mišljenja i razmišljanja s ostatkom svijeta. Jedan korisnik ovog servisa iz Bosne i Hercegovine u svom blogu "raskrinkao" je vijetnamskog biznismena na čiju su priču "pali" predsjedavajući Predsjedništva BiH - Milorad Dodik i i predsjednica entiteta RS - Željka Cvijanović.

Oni su primili u posjetu lažnog biznismena Mai Vu Minha, a sa njim su razgovarali o investicijama u Bosnu i Hercegovinu. Obišao je Vijetnamac i Tehnički remont Bratunac, a dogovorena je i poslovna saradnja namjense industrije.

Na državnoj televiziji Bosne i Hercegovine objavljen je i prilog o posjeti lažnog biznismena u čijem je vlasništvu lažna korporacija Sapa Thale Group, koju je Vijetnamac predstavio kao jednu od vodećih investiciono-razvojnih korporacija u svijetu, a koja ulaže u finansije i razvoj visokih tehnologija, infrastrukture i energetike.

Mai Vu je koristio i photoshop kako bi sebe "smjestio" među najutjecajnije ljude svijeta poput Donalda Trumpa i Vladimira Putina. 

Kompletnu analizu korisnika koji se predstavlja kao Operacija Triciklo pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije