Klub zastupnica: Bh. društvo karakterizira govor mržnje i omalovažavanja žene

Radiosarajevo.ba
Klub zastupnica: Bh. društvo karakterizira govor mržnje i omalovažavanja žene
Foto: N. Grabovica / Martina Mlinarević
Klub zastupnica Skupštine Kantona Sarajevo najoštrije su osudile besprizoran linč koji se posljednjih dana vrši nad Martinom Mlinarević.

Užasne, jezive, odvratne prijetnje ponovo upućene Martini Mlinarević

"Nažalost, još jednom se pokazuje koliko smo kao društvo zaglibili u blato koje karakteriše govor mržnje i omalovažavanja žene koja je odlučila javno govoriti o društvenim pojavama.

Najava kandidature Martine Mlinarević za ambasadoricu je bila dovoljna da se oponenti njene javne riječ postroje kao vojska s ciljem diskreditacije njene ličnosti na najprimitivniji mogući način.

Tražimo od institucija da u skladu sa zakonima ove zemlje, poduzmu sve neophodne aktivnosti i sankcionišu vinovnike prijetnji.

Pozivamo građanke i građane da se u javnom iskazivanju svojih političkog neslaganja, suzdrže od govora mržnje i neprimjerenog zadiranja u privatnost. 

Također očekujemo od svih društvenih aktera da javno stanu u zaštitu ličnosti Martine Mlinarević i slobode njenog društvenog aktivizma", navodi se u saopćenju Kluba zastupnica Skupštine Kantona Sarajevo", saopćeno je iz Kluba zastupnica SKS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije