Užasne, jezive, odvratne prijetnje ponovo upućene Martini Mlinarević

Radiosarajevo.ba
Užasne, jezive, odvratne prijetnje ponovo upućene Martini Mlinarević
Foto: Privatni album / Martina Mlinarević
Nakon što je objavljena informacija da je Martina Mlinarević predložena za ambasadoricu BiH u Republici Češkoj, bh. književnica je na svojoj Facebook stranici objavila zastrašujuće poruke koje lede krv u žilama.

Naime, ona je na svojoj Facebook stranici objavila screenshotove zastrašujućih poruka kojima je zasuta.

Podsjetimo, u intervjuu za Radiosarajevo.ba Martina Mlinarević je rekla:

"Otići iz ove zemlje nije više postalo pitanje egzistencije nego časti prema samome sebi.

Godinama sam slovila za jednog od najvećih „paćeničkih idealista“ koji je bio do srži patriotski zateleban u BIH kao geografski pojam (jer u BIH kao državu ne može biti zateleban nitko osim ovih ublehaša na vlasti), i silno sam vjerovala da će se ovdje stvoriti jedno novo, zdravije okruženje, ili bar kritična masa koja će isto moći i inicirati. Nažalost, iz ove zemlje bježi glavom bez obzira sve ono što vrijedi, a ono što vrijedi i ostaje, ili se umorilo, ili se predalo, ili je platilo zdravljem ili životom svoje borbe.

Na snazi je kontrolirani kaos i situacija je gora nego u prvim postratnim godinama. Ovo je jednostavno trulo, nazadno društvo u kojem niti jednog trena ne vidim da u budućnosti odgajam svoje dijete. I tako vjerujem razmišljaju svi oni koji nisu morali iz egizstencijalnih razloga ići. Jednostavno ne žele da im djeca rastu u hodajućem paklu. Gdje se nisu raščistile ni stoljetne ideološke rasprave, gdje se vitalni nacionalni interes jede umjesto kruha, gdje morate dobro paziti gdje ćete reći kruh, a gdje hljeb, gdje se svakog iole drugačijeg šuta i šikanira, gdje je štela majka svih zanata koju tražite od isluženih lopina u foteljama, gdje nikad više ljudi nije bilo zagriženo u vjeri, a nikad više po ovim meridijanima nije bilo licemjerja, mržnje, oholosti i svega onoga što u tim njihovim knjigama propagiraju kao razorne grijehe. Svatko tko ima šansu da se spasi iz ove kaljuže, sretan je čovjek", kazala je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije