Ispred pekare Manja ispisano "četnik", objavljen i novi tvit Saše Trivića

Radiosarajevo.ba
Ispred pekare Manja ispisano "četnik", objavljen i novi tvit Saše Trivića
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ispred pekare u Gradačačkoj

Jučer su na društvenim mrežama objavljeni tvitovi, stari nekoliko godina, koje je napisao Saša Trivić, vlasnik i pomoćnik direktora banjalučke kompanije "Krajina klas", kompanije koja je nastala iz pekare "Manja", čije poslovnice rade i u Sarajevu.

Brojne osude: Jedan od čelnika poznate sarajevske pekare slavio ratnog zločinca

Kao što je već poznato, Trivić u svojim tvitovima veliča ratne zločince, s podsmjehom govori o genocidu u Srebrenici, a jutros je objavljen i tvit novijeg datuma - Trivić ga je napisao nakon postrojavanja četnika u Višegradu.

Sjetit ćete se, četnici su tada u Višegradu pjevali uz gusle "bit će opet krvava drina, evo idu četnici sa srpskih planina". Trivić je tada napisao: "Daj dogodine da nađu neke bolje četnike za Višegrad. Ova ekipa nas baš sramoti, sve trećepozivci."

Novi tvit - undefined

Foto: Facebook: Novi tvit

Trećepozivci su, ako niste znali, u vojno-srpskom slengu po godinama najstariji rezervisti. Riječ potiče iz vremena Kraljevine Srbije kada su se za rat pozivali "po redu".

Zbog svega, jutros su na nekoliko pekara Manja u Sarajevu izlijepljeni plakati, kojima se poziva na bojkot, a ispred prodavnice u ulici Gradačačka (Otoka) neko je ispisao i riječ - četnik. 

Iz pekare Manja jučer su, nakon što su se brojne Sarajlije, ali i drugi građani Bosne i Hercegovine, obrušili s komentarima na njihovu Facebook stranicu, prvo uputili izvinjenje. No, jutros je post ispod kojeg se nalazio komentar o sankciji Triviću izbrisan i zasad se ne oglašavaju dalje.

S druge strane, Saša Trivić dao je kratku izjavu za Avaz u kojoj je rekao:

"Tamo su neki ljudi izvukli screenshotove koji su izvučeni iz konteksta i od toga napravili kampanju. U principu napad je uperen na firmu i zbog toga ne bih otvarao daljnje teme oko toga."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije