Brojne osude: Jedan od čelnika poznate sarajevske pekare slavio ratnog zločinca

Radiosarajevo.ba
Brojne osude: Jedan od čelnika poznate sarajevske pekare slavio ratnog zločinca
FOTO: Screenshot / Sporne objave zamjenika direktora lanca pekara Manja

Veliku pažnju i negodovanje na društvenim mrežama izazvale su objave Saše Trivića osnivača, vlasnika i pomoćnika direktora banjalučke kompanije "Krajina klas", kompanije koja je nastala iz pekare "Manja", čije poslovnice uspješno rade i u Sarajevu.

Naime, Trivić je još 2016. godine putem svog Twitter profila javno podržavao ratne žločince poput Ratka Mladića, ali i objavljivao postove u kojima se s dozom podsmjeha referirao na genocid u Srebrenici.

Samo nekoliko dana prije masovne dženaze u Potočarima, 9. jula 2016. godine, Trivić je na svom profilu napisao „Zbog ovih 'sarajevskih Srebrenica' ima da pređem iz komunista u četnike“.

Sporne objave  zamjenika direktora lanca pekara Manja - undefined

FOTO: Screenshot: Sporne objave  zamjenika direktora lanca pekara Manja

Također iste godine ali na neustavni dan RS-a, Trivić je na svom profilu podijelio objavu korisnice ove društvene mreže koja je uz fotografiju ratnog zločinca Mladića s vojnicima napisala „Na svemu vam hvala. Generale, srećan ti Dan Republike“. Tu objavu Trivić ne svom profilu komentirao sa „Jedan, jedini“.

Sporne objave  zamjenika direktora lanca pekara Manja - undefined

FOTO: Screenshot: Sporne objave  zamjenika direktora lanca pekara Manja

Korisnici društvenih mreža danas su počeli objavljivati fotografije ovih spornih postova i na Facebook stranici lanca pekara Manja koje posluju i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Nezadovoljni građani ne kriju ogorčenje i pozivaju na bojkot proizvoda iz ove pekara, a nije izostala ni reakcija više ličnosti iz javnog života.

Ubrzo nakon primjedbi korisnika Facebooka, uslijedio je i odgovor iz pekare Manja. A vama na procjenu da li je ovo bilo dovoljno.

„Poštovani žao nam zbog neugodnosti koja vam je prouzrokovana izjavom našeg zamjenika direktora. Stav koji je predstavljen u javnosti ne predstavlja stav kompanije niti njenih zaposlenih. Svjesni smo greške i odlučeno je da prema pravilniku o radu i kodeksu ponašanja zamjenik direktora bude sankcionisan”, poručili su iz kompanije Manja.

Jutros, pak, odgovor pekare Manje uklonjen je kao i post ispod kojeg je napisan komentar "izvinjenja".

Ispred kompanije Manja uputili izvinjenje - undefined

FOTO: Screenshot: Ispred kompanije Manja uputili izvinjenje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije