Ifet Feraget o slučaju Dženan Memić: "Ovo je istraga o istrazi"

3
Radiosarajevo.ba
Ifet Feraget o slučaju Dženan Memić: "Ovo je istraga o istrazi"
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Ifet Feraget/Arhiva

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od jutros vrše pretrese na dvije lokacije u Kantonu Sarajevo u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage ubistva Dženana Memića.

Akcija se vrši po nalogu Tužilaštva BiH, a zasad su uhapšene dvije osobe.

Zbog toga smo kontaktirali advokata odbrane u slučaju ubistva Dženana Memića, Ifeta Ferageta.

"Ovo je početak utvrđivanja odgovornosti onih koji su učestvovali u zataškavanju ubistva Dženana Memića", za portal Radiosarajevo.ba rekao je advokat Ifet Feraget.

"U zadnjih pet godina fokus istrage nije bio da se utvrdi ko je ubio Memića, već je istraga bila fokusirana na istragu saobraćajne nesreće", izjavio je sarajevski advokat.

Prema njegovom mišljenju, slučaj Dženan Memić i David Dragičević su jedinstveni.

"To su slučajevi u kojima prvi put imate sve dokaze da tužitelji zataškavaju dva očigledna ubistva. To je ono što unosi nemir u svakog čovjeka i zbog toga je kompletna javnost na našoj strani. U konačnici, radi se o dvije najveće afere", kazao je Feraget.

Na kraju razgovora, Feraget se zahvalio svim novinarima i ekipi portala Radiosarajevo.ba ali i pozvao na oprez u kontekstu nastavka procesa.

"Prije svega, želim se u svoje ime i porodice Memić zahvaliti svim novinarima, a posebno novinarima portala Radiosarajevo.ba koji od početka prate ovaj slučaj.

Također, ovdje postoje apsolutno svi dokazi da su tužioci svjesno i namjerno poduzimali sve da zataškaju dva očigledna ubistva. Ovo su krupne riječi, odgovoran sam čovjek, radim kao advokat od 1990. godine i znam šta govorim. Ovo je možda kulminacija svih dešavanja u pravosuđu, neki prelom. Vidjet ćemo kako će se odvijati dalje", zaključio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije