Radiosarajevo.ba ispred SIPA-e: Dovedeni prvi uhapšeni

1
Radiosarajevo.ba
Radiosarajevo.ba ispred SIPA-e: Dovedeni prvi uhapšeni
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sjedište SIPA-e

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od jutros vrše pretrese na dvije lokacije u Kantonu Sarajevo u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage ubistva Dženana Memića.

Akcija se vrši po nalogu Tužilaštva BiH, a zasad su uhapšene dvije osobe.

Prema još uvijek nezvaničnim informacijama, uhapšeni su Hasan Dupovac, nekadašnji šef Odsjeka MUP-a KS za saobraćajne istrage, te Zijad Mutap, otac Alise Mutap koja je u noći 8. februara 2016. godine bila u društvu sa Dženanom Memićem kada je zadobio povrede od kojih je preminuo 15. februara.

Ispred zgrade SIPA-e je i naš fotoreporter Dženan Kriještorac. Prema informacijama, uhapšeni su dovedeni u SIPA-u.

Pretresi još traju, a od razvoja situcije, kako nam je rečeno nezvanično, ovisit će da li će biti još pretresa i hapšenja.

"Aktivnosti se vrše u okviru predmeta na kojem Tužilaštvo BiH radi duži vremenski period, a odnosi se na krivična djela organiziranog kriminala, a u vezi ometanja istrage i prikrivanja dokaza o stradanju Dženana Memića, u mjesecu februaru 2016. godine.

Jedna od osoba čiji se prostori pretresaju, je službena osoba u institucijama Kantona Sarajevo.

U interesu istrage, Tužilaštvo BiH ne može dati javnosti više detalja ni informacija", saopćeno je jutros iz Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije